Balsavimas partijos Kauno miesto skyriuje dėl kandidato į merus baigėsi antradienį, skyriaus nariai rinkosi tarp G. Labanausko ir Kauno politikės Editos Gudišauskienės, kuri sausį paliko Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) ir perėjo į Sauliaus Skvernelio suburtą partiją.

„Visuotinis susirinkimas nusprendė, kad mano kandidatūra iš Kauno skyriaus būtų tinkamiausia. O pagal mūsų partijos įstatus galutinį sprendimą dėl kandidatų priima partijos valdyba, todėl kandidatūra bus teikiama jai tvirtinti“, – Delfi trečiadienį sakė G. Labanauskas.

Jis vylėsi, kad partijos valdyba jo kandidatūrą patvirtins.

Kilo nepasitenkinimas

Tačiau, Delfi žiniomis, partijos viršūnė Vilniuje G. Labanausko įsitvirtinimu Kauno skyriuje nėra labai patenkinta, jis įvardijamas kaip „įdomi asmenybė, sau leidžianti labai daug“.

Taip pat kalbama, kad Vilniuje partijos kandidate labiau norima matyti E. Gudišauskienę, o Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ viršūnėje nemažai nepatenkintų tuo, kaip G. Labanauskas sugebėjo įtvirtinti savo galią Kauno skyriuje.

Valdyba dar gali pakeisti skyriaus sprendimą. Partijos patvirtintoje tvarkoje nustatyta, kad valdyba iki rugsėjo 12 dienos, tardamasi su skyriais, sudarys kandidatų į merus sąrašą.

Jį sudarant, pirmumą turi skyrių teikiami kandidatai, tačiau valdyba turi teisę tvirtinti ir kitą skyriaus reitinguotą, bet neteiktą kandidatą. O turint du trečdalius valdybos narių daugumą, galima siūlyti naują nereitinguotą kandidatą.

Partijos tvarka numato, kad patvirtintas partijos kandidatų į merus sąrašas esant objektyvioms aplinkybėms gali būti keičiamas partijos pirmininko teikimu partijos valdybos balsų dauguma.

Saulius Skvernelis

Tačiau ar partijos vadovybė ryšis negerbti skyriaus nuomonės ir patvirtinti kitą kandidatą?

Šaltiniai pasakojo, kiekvienas kandidatas bus vertinamas individualiai, o skyrių siūlymus jie vadino tik rekomendacinio pobūdžio. Todėl G. Labanausko kandidatu esą vadinti dar negalima.

Tačiau vienas parlamentaras Delfi svarstė, jog kito kandidato patvirtinimą gali apsunkinti tai, kad G. Labanauskas turi didelį Kauno miesto skyriaus partiečių palaikymą.

Bielinis: abu nelabai žinomi

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) politologas Lauras Bielinis Delfi trečiadienį sakė, kad tiek G. Labanausko, tiek E. Gudišauskienės galimybės merų rinkimuose būtų panašios.

„Nelabai žinomas politikas nelabai turi šansų laimėti“, – patikino jis.

Pasak politikos apžvalgininko, nebent per šį laikotarpį partija mestų dideles pajėgas kelti kandidato populiarumui.

„Jei išviešins, padarys visiems žinomu, bet tai reikalauja didelių pastangų. Viskas priklausys nuo to, kaip bus dirbama kandidato naudai – priešrinkiminė kampanija turi būti labai intensyvi, jeigu nori pergalės“, – sakė jis.

L. Bielinis teigė, kad intencijos laimėti ir stiprių Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kol kas nematyti.

Priklausė socialdemokratams

G. Labanauskas yra dirbęs Kauno miesto taryboje, anksčiau jis ilgą laiką priklausė socialdemokratams, o iš jų pasitraukęs kurį laiką nepriklausė jokiai partijai. Jis buvo įkūręs rinkimų komitetą „Gintauto Labanausko komanda „Dirbam Kaunui“.

1987-1988 m. dalyvavo Afganistano kare, šiuo metu jis yra Lietuvos respublikinės Afganistano karo veteranų organizacijos pirmininko pavaduotojas.

Ilgą laiką (2003 – 2014 m.) G. Labanauskas vadovavo valstybės įmonei „Vidaus vandens kelių direkcija“.

Antra kandidatų į Kauno merus skyriaus rinkimuose likusi buvusi konservatorė E. Gudišauskienė pretendavo ir į skyriaus pirmininkus, tačiau jai teko tenkintis pirmininko pavaduotojos role.

„Sukrėtimai privertė apmąstyti, ką noriu daryti, su kokiais žmonėmis noriu dirbti, kokios idėjos vežtų, o rezultatai džiugintų. Atsigavusi ir sustiprėjusi supratau, kad atsišviežinusi mintis subrendau pokyčiams“, – palikdama konservatorius sausį socialiniame tinkle rašė E. Gudišauskienė.

Tačiau konservatorių vicepirmininkas Paulius Saudargas svarstė, kad ji galėjo būti nepatenkinta „susiklosčiusia padėtimi, asmenine pozicija Kauno skyrių sueigoje, galbūt dėl kandidatavimo į Seimą negavo tos pozicijos, kurios norėjo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją