Gali nekartoti tų pačių klaidų

Kai pasirodė spekuliacijų, jog po Ukrainos gali ateiti kitų Rusijos kaimynių, pavyzdžiui, Baltijos šalių eilė – nesvarbu, ar jos priklauso NATO, ar ne, ryškiausiai matomomis tapo dvi kryptys.

Pirmoji kryptis, kurioje aiškiai matoma NATO vėliava, yra pajėgumų stiprinimas būtent Baltijos šalyse, o antroji – būtent toji skeptiškoji, pagal kurią jokia invazija į Baltijos šalis neįmanoma. Esą jei jau rusai taip giliai įklimpo, jei jau NATO sutelkė pastiprinimus, jei jau Kremlius patyrė tokių nuostolių Ukrainoje, tai mažai tikėtina, kad rusai griebsis agresijos prieš Lietuvą, Latviją ar Estiją.

O jeigu ir griebsis, tai viskas bus matoma iš anksto, kaip ant delno, kaip ir anksčiau: rusai ilgai ruošis, telks pajėgas, didins diplomatinį sprendimą, sugalvos dingstį ir lauks savo momento – viskas vyks lėtai, prognozuojamai, tam bus galima pasirengti, ką Aljanso šalys dabar ir daro. Tad ko nerimauti? Juo labiau, kad Baltijos šalys ne tik popieriuje, bet ir realiai apsaugotos papildomais NATO pajėgumais, pažadą ginti kiekvieną colį ar centimetrą yra pateikę Aljanso didieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)