Ketvirtadienį Vilniuje vyks informacinės akcijos, viktorinos su prizais interneto kavinėse bei NATO ženklais pažymėtuose 3-ojo ir 17-ojo maršrutų troleibusuose, bus pristatyta "NATO pica". NATO kryžiažodžio konkurso finalininkai varžysis dėl pagrindinio apdovanojimo - 3 dienų kelionės į NATO būstinę Briuselyje.

Vakare Rotušės aikštėje įvyks koncertas "Mes už NATO", kuriame dalyvaus Veronika Povilionienė, Petras Vyšniauskas, Gytis Paškevičius, liaudies ansamblis "Blezdinga", Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos orkestras, "Rojaus tūzai", "B'avarija".

Švietimo ir mokslo ministerija rekomendavo bendrojo lavinimo mokykloms ketvirtadienį skirti pamoką NATO temai.

Penktadienį NATO ir Lietuvos integracijai į NATO skirti renginiai persikels į regionus. NATO valstybių ambasadoriai Lietuvai, Seimo nariai, URM ir KAM pareigūnai vyks į 15 šalies miestų ir dalyvaus ten surengtose programose.

1949 metų balandžio 4 dieną buvo pasirašyta sutartis, kuria 12 valstybių įkūrė Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją, arba NATO. Šiandien NATO narėmis yra 19 Šiaurės Amerikos ir Europos valstybių. Lietuva tikisi pakvietimo į NATO šių metų lapkritį Prahoje įvyksiančiame Aljanso viršūnių susitikime.