Jauno vyro troškimas užsidirbti užsienyje virto šeimos tragedija. Dabar vienintelis ir didžiausias Manto šeimos noras – tinkamai atsisveikinti gimtojoje žemėje. Ir prie to prisidėti galime mes visi, kadangi šeima nėra tokia turtinga, kad galėtų sumokėti už kūno pargabenimą į Lietuvą.

Pasidalino žinia

Pagalbos prašymas artimųjų pastangomis apskriejo ne tik Kėdainių rajoną, bet ir visą Lietuvą. Jį išplatino Manto brolis Lauris.

„Sveiki, kreipiamės su pagalbos prašymu. Liepos 17 dieną Danijoje buvo rastas negyvas mums artimas žmogus. Brolis, sūnus, kažkam labai geras ir brangus draugas Mantas Petrauskas.

Žinią, jog nebeturime Manto, sužinojome tik liepos 22 dieną, todėl norint parsigabenti kūną turime sumokėti didelius pinigus. Tiksli suma nežinoma, tačiau žinoma, kad ji tikrai nemaža.

To sau leisti negalime, todėl galinčius ir norinčius prašome prisidėti vienu ar kitu euru. Mums tai labai svarbu. Norime padoriai ir ramiai išlydėti savo mylimą žmogų. Ilsėkis ramybėje, Broli“, – į geros valios žmones kreipėsi mirusiojo brolis Lauris.

Išvyko vos prieš keletą dienų

„Rinkos aikštei“ susisiekus su mirusiojo broliu, šis papasakojo, kad 1991 metais gimęs Mantas į Daniją išvyko vos prieš keletą dienų.

„Nuo išvažiavimo praėjo pora dienų ir tada jį rado negyvą bute. Jau 17 dieną mirusį rado, o tik vakar sužinojome, nes mamai pranešė. Mamai labiausiai plyšta širdis, kad sūnaus nebepamatys. Labai norim bent parsivežti jį čia, norim bent tinkamai atsisveikinti“, – dėstė brolis.

Vyksta tyrimas

Danijos policijos pareigūnai vykdo tyrimą dėl jauno vyro mirties. Atlikus visas procedūras paaiškės jauno jo mirties priežastis.

Šeimos nariai nemano, jog vyras galėjo pakenkti sau pats. Jie mano, jog įvykis gali būti netgi smurtinis, tačiau į visus klausimus atsakys tyrimą vykdantys pareigūnai.

Kėdainiečiai ir visi geros valios žmonės gali prisidėti prie paskutinio šeimos noro – parsigabenti mirusiojo palaikus į Kėdainius ir tinkamai atsisveikinti su velioniu.

Manto mamos sąskaita:
JŪRATĖ PETRAUSKIENĖ
LT767300010119233707
Mokėjimo paskirtis – PARAMA