Taip interviu „Delfi“ teigia Rytų Europos studijų centro partnerio, Ukrainos ateities instituto direktorius politologas Vadymas Denysenka.

„Svarbiausia – net ne naftos sektorius, o elektronika. Jei rusai neturės sudėtingų mikroschemų, pažangios elektronikos, tai jie neturės ir ginklų. Jie turės krūvą pinigų, bet neturės galimybės jų panaudoti“, – tvirtina „Delfi“ pašnekovas.

Jo nuomone, pokyčius į gera dabartinėje Rusijoje apsunkina tai, kad žmonės, užhipnotizuoti „rusų pasaulio“ ideologijos, tiesiog neturi alternatyvos.

„Susiduriame su problema, apie kurią niekas nenori garsiai kalbėti, – teigia Denysenka. – Nors daug kalbama apie Rusijos subyrėjimą, kuris lyginamas su SSRS subyrėjimu, reikia turėti galvoje, kad vėlyvojoje SSRS egzistavo alternatyvi ideologija. Buvo alternatyva. Dabar eilinis rusas neturi nieko, išskyrus „rusų pasaulį“.

Taigi vienas pagrindinių priekaištų Rusijos opozicijai – tai, kad ji net nepamėgino sukurti alternatyvios „rusų pasauliui“  ideologijos. Kita vertus, turime suvokti, kad, kai tik Putino nebeliks, daugybė „rusų pasaulio“ nešiotojų niekur nedings ir ieškos užuoglaudos tame pasaulyje.“

Paklaustas, kodėl tokia didelė Rusijos visuomenės dalis tiki „rusų pasaulio“ fikcija, Denysenka atsako: „Nes pastaruosius kelis šimtus metų jam buvo apie tai kalbama, o pastaruosius 22 metus jam kalbama vien apie tai.“

Dabar, politologo nuomone, labai svarbu sugalvoti, kaip grąžinti „rusų pasaulio“ pakerėtus žmones atgal į realybę ir kokią alternatyvą jiems pasiūlyti. Pokalbio metu Denysenka atskleidžia, koks, jo manymu, galėtų būti tos alternatyvos pirmasis žingsnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)