Tai politikas pranešė LRT laidoje „Savaitė“.

„Daug mąsčiau, svarsčiau ir labai atsakingai galiu pareikšti: taip, aš apsisprendžiau, aš kandidatuosiu ir kelsiu savo kandidatūrą Vilniaus miesto mero rinkimuose. Taip pat mūsų partija, be abejo, kels ir sąrašą“, – sakė A. Zuokas.

Jis teigė jaučiantis gyventojų palaikymą ir net reikalavimą, kad kandidatuotų.

„Patirtį turiu, žinias turiu. Žinau, ką ir kaip daryti, kad Vilnius taptų miestu, kuriame šienaujama žolė, kuriame yra želdynai, kuriame auga idėjos ir kuriame galima pravažiuoti“, – sakė politikas.

A. Zuoko teigimu, jam praeityje tekusios reputacinės dėmės buvo lemtos interesų grupių, kurios siekė jį pašalinti iš Lietuvos politikos, darbas.

„Kiek bandė, nepavyko. O tai, kad šiandien apklausos rodo vilniečių pasitikėjimą ir matymą, tai mane džiugina bei įpareigoja“, – akcentavo jis.

Palankūs apklausos rezultatai

Balandžio mėnesį buvo skelbta, kad, naujienų agentūros ELTA užsakymu „Baltijos tyrimų“ atliktos apklausos duomenimis, jei artimiausiu metu būtų pakartotas 2019 m. vykęs sostinės mero rinkimų antrasis turas, didesnio palaikymo sulauktų jau nebe R. Šimašius, bet būtent tuo metu pralaimėjimą turėjęs pripažinti A. Zuokas.

Nors dabartinis Vilniaus meras jau yra pranešęs, kad trečios kadencijos poste nesieks, pakartoti pergalę rinkimuose, panašu, būtų sudėtingiau. Kaip rodė sausio 20–vasario 15 dienomis atliktas tyrimas, jeigu šiuo metu būtų pakartotas 2019 m. mero rinkimų antrasis turas, 27 proc. rinkėjų balsuotų už A. Zuoką, o 24 proc. – už R. Šimašių.

R. Šimašius prarastų pusę 2019 metais gautų balsų. Tuo tarpu A. Zuokas pritrauktų ketvirtadalį naujų balsų. Už R. Šimašių balsuotų 43 proc. už jį balsavusių vilniečių, už A. Zuoką – 81 proc. už jį ankstesniuose rinkimuose balsavusių vilniečių.

Apklausa

Plačiau apie minimą tyrimą galite skaityti čia.

A. Zuokas Vilniaus meru buvo 2000-2007 ir 2011-2015 metais. Birželį partija „Laisvė ir teisingumas“ patvirtino savo kandidatu į sostinės merus siūlanti A. Zuoką. Tuomet politikas teigė turintis apie tai pagalvoti. Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks 2023 metų pavasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)