„Kad eilė ministrų iš tiesų turi problemų, kad eilės ministrų pavardes net Seimo nariai gali sunkiai prisiminti ir pasakyti, tai, man atrodo, labai aiškiai indikuoja paprastą dalyką – kad iš tiesų yra problemų Vyriausybėje. Ir vienoje vietoje, kur tikrai su Sauliumi Skverneliu sutinku, kad plika akimi matosi, kad iš tiesų ministrė pirmininkė dažnu atveju atlieka keleto ministerijų vadovės pareigas“, – „Žinių radijui“ teigė A. Mazuronis.

„Ne ministrės pirmininkės, o atskirų ministerijų, kas man atrodo, nėra logiška darbo pasiskirstymo prasme ir efektyvumo prasme. Jeigu yra ministrai, reikia jiems deleguoti kažkokias funkcijas, o ne tik juos padaryti spaudos atstovais tam tikros srities“, – pridūrė jis.

Todėl politikas mano, kad dabartinės Vyriausybės sudėtyje yra taisytinų vietų. A. Mazuronis mano, kad ministrė pirmininkė neturėtų laikytis įsikibusi dabartinės Ministrų kabineto sudėties, nes, pasak jo, netinkamai savo darbą atliekančių ministrų pakeitimas nebūtų pripažintas kaip premjerės nesėkmė.

„Ministrė pirmininkė taip aklai įsikibusi laikosi tos filosofijos, kad nepakeisiu nei vieno ministro, nes ministro pakeitimą ji priima turbūt kaip savo asmeninį pralaimėjimą ir kaip įrodymą, kad mano vykdoma politika buvo neteisinga, man atrodo, kad tokia filosofija yra neteisinga“, – akcentavo „darbietis“.

A . Mazuronis akcentuoja, kad kartais tiesiog reikia įsivertinti klaidas. Pasak jo, tai padarius sprendimai Vyriausybėje būtų daug paprastesni, greitesni ir efektyvesni.

„Tai aš ministrei pirmininkei ir siūlyčiau padaryti nebijant tos reakcijos, ką čia kažkas pagalvos, kad ji kažką blogai darė. Ne, jokiu būdu, blogai pasirinkti kandidatus į vieną ar kitą ministeriją yra žmoniška ir visiems ministrams pirmininkams iki šiol taip buvo pasitaikę“, – pabrėžė Seimo narys.

ELTA primena, kad jau kone metus apie būtinybę atnaujinti I. Šimonytės Vyriausybės sudėtį kalba ir ekspremjeras Saulius Skvernelis. Politikas trečiadienį portalui Delfi pareiškė, kad reikėtų atsisveikinti bent su šešiais ministrais ir pakeisti juos naujais.

Nors premjerė I. Šimonytė ketvirtadienį patikino, kad nėra įsikabinusi į savo vadovaujamos Vyriausybės sudėtį, opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ lyderio S. Skvernelio pasiūlymo pakeisti kuo greičiau bent šešis ministrų kabineto narius rimtu ir argumentuotu nelaiko. Jos teigimu, ministrų keitimas vien tik dėl keitimo nėra protingas sprendimas.