„Mes turime būti pasiruošę kiekvieną dieną kokiems nors netikėtiems dalykams. Ta komunikacija arba informacinis karas vyksta, jis vyko iki karo Ukrainoje pradžios ir jis vyksta toliau netgi didesniu intensyvumu. Ar yra tikimybė, kad tai yra paskutinis atvejis, kuomet Rusija panaudos informacines atakas prieš Lietuvą? Tikrai ne. Ar mes galime užkardyti tam kelią? Manau, kad daug kam užkardome kelią, nes jei kai ko neatsiranda viešojoje erdvėje, dažnai būna, kad gebame tai sustabdyti. Ar gali būti, kad bus atakų? Gali būti, todėl labai raginu joms nepasiduoti ir išlaikyti šaltą galvą“, – trečiadienį žurnalistams Seime teigė G. Landsbergis.

Ministras primena, kad Lietuvai pradėjus taikyti ketvirtąjį ES sankcijų paketą, kuris apimą dalį Rusijos prekių, tranzitu gabenamų per Lietuvos teritoriją į Kaliningradą, Rusijos propaganda eskalavo apie tariamą Kaliningrado srities „blokadą“.

„Šeštadienį atsirado informacija dėl visiškos blokados, kas pasirodė, kad yra visiška netiesa. Įmonė informavo, kad jos klientai nebegali krauti plieno produktų, ir ta informacija buvo išsiųsta tiesiai klientams. Rusija tai pavadino blokada“, – komentavo ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją