Ministras pabrėžė Omano pastangas tarpininkauti, siekiant regiono saugumo ir stabilumo, bei džiaugėsi draugiškai besiklostančiais Lietuvos ir Omano santykiais.

Omanas, dar vadinamas Persijos įlankos Šveicarija, ne tik padeda spręsti kilusias krizes ir tarpininkauti konfliktų atvejais, tačiau sugeba telkti regiono partnerius vardan bendrų tikslų. Persijos įlankos šalių integracija ir jų stabilumas yra ir ES interesas - norime su šiomis šalimis bendradarbiauti ekonomikos, žmogiškojo potencialo, energetikos, kovos su klimato kaita ir kitose srityse. Lygiai taip pat svarbu, kad šios šalys aktyviai įsitrauktų stabdant Rusijos agresiją Ukrainoje ir padėtų spręsti maisto saugumo problemas, neišvengiamai kilsiančias Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos regionui", - sakė G. Landsbergis.

Ministras taip pat akcentavo, kad Lietuva ir Omanas - gyventojų skaičiumi panašios šalys, siekiančios diversifikuoti savo ekonomikas, užtikrinti tvarų ekonominį augimą, todėl mato galimybes plėsti dvišalį bendradarbiavimą informacinių technologijų, turizmo, transporto ir kitose srityse.

Vizito Lietuvoje metu Omano užsienio reikalų ministras bus apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Komandoro kryžiumi.

Šiemet minimas Lietuvos ir Omano diplomatinių santykių trisdešimtmetis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją