„Netekome vienos ryškiausių Sąjūdžio asmenybių, reikšmingai prisidėjusios ne tik Lietuvai atgaunant Nepriklausomybę, bet ir formuojantis demokratinės valstybės politinei sistemai. Nepaprastai aktyvus, įžvalgus, besidomintis naujovėmis, A. Sakalas visų mūsų atmintyje išliks kaip principingo, vienijančio, pagarbų santykį gebančio išlaikyti politiko pavyzdys. Nuo pat jaunų dienų metęs iššūkį okupantų valdžiai ir susidūręs su totalitarinio režimo prievarta, jis niekada nepasidavė ir savo gyvenimu liudijo žmogiškojo orumo pergalę", - sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovas reiškia užuojautą A. Sakalo artimiesiems, bendražygiams ir bendraminčiams.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė taip pat reiškia užuojautą dėl politiko, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nario, Nepriklausomos valstybės atkūrimo akto signataro, buvusio Europos parlamento nario A. Sakalo mirties.

„Lietuva neteko iškilios politikos asmenybės, reikšmingai prisidėjusios prie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo ir valstybės stiprinimo. Dėl Aloyzo Sakalo mirties reiškiu nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems ir bendražygiams", - sakė premjerė I. Šimonytė.

A. Sakalas mirė liepos 18 dieną, eidamas 92-uosius metus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją