Jei bus patvirtinta, L. L. Andrikienė Europos Audito Rūmų nare taps šešerių metų kadencijai.

„Aš nežinau, kas bus komiteto pirmininkas, jeigu pritarsite mano kandidatūrai. Seime yra nemažai patyrusių politikų, turinčių pakankamai žinių, suvokimo“, – praėjusią savaitę Seime paklausta apie įpėdinį kalbėjo ji.

Konservatorė Seimo URK pirmininke buvo paskirta sausio pabaigoje, kai iš šių pareigų pasitraukė jos partijos kolega Ž. Pavilionis. Tai jam teko padaryti po partijos vadovybės ultimatumo – partiečiams nepatiko kritiški URK pirmininko pasisakymai „Belaruskalij“ trąšų gabenimo klausimu.

„Pripažįstu, kad suklydau, kad per daug kaip URK pirmininkas dalyvavau partinėse ir institucinėse kovose. Taip, tai mano klaida, mea culpa prieš Kalėdas. Kadangi prisipažinau, kad suklydau, visus metus iki kitų Kalėdų paskirsiu, tikėkimės, tai klaidai taisyti“, – tada kalbėjo Ž Pavilionis, po kurio laiko palikęs šias pareigas.

Gal L. L. Andrikienės išvykimas į Europos Audito Rūmus atvers kelią Ž. Pavilioniui sugrįžti į komiteto pirmininkus?

„Oi, žinokit, tikrai ne. Net negalvoju apie tai. Laima pirmininkė, procedūros nebaigtos, jos labai ilgai tęsiasi – po Europos Parlamento, tam turės pritarti ir šalys narės, todėl aš manau, kad mūsų vadovybė nesikeis iki pat rugsėjo, o po to prasidės normalūs rinkimai – pas mus labai daug kandidatų, patyrusi partija – užsienio politikos vilkų baisiai daug“, – kalbėjo jis.

Žygimantas Pavilionis

Ž. Pavilionis aiškino, kad jis pats dabar pasinėręs į darbus, susijusius su Ukraina, be to, priminė, kad yra tapęs Seimo delegacijos Lietuvos Seimo ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados Asamblėjoje pirmininku.

„Padėsime jiems su eurointegracija, jie savo Europos reikalų komitetą galbūt pagal mūsų modelį darys, jie tik dabar pradeda savo įstatymus harmonizuoti. Dabar, galima sakyti, 90 procentų galva Ukrainoje paskendusi, nuo ryto iki vakaro su ukrainiečiais, šalia – taivanai, kinijos, amerikos – darbų užtenka, todėl net negalvoju apie tai“, – patikino jis.

Ž. Pavilionis teigė, kad Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus galima laikyti užsienio politikos partija jau 30 metų.

„Pas mus užsienio ir saugumo tradicijos yra gilios. Pas mus tikrai dauguma žmonių, kurie sukasi toje politikoje nuo ryto iki vakaro, užsienio politikoje daug suvokia ir mėgsta tą darbą. Todėl manau, kad užteks norinčių. Mes turime daug skirtingų žmonių, bet manau, kad mes vienintelė vertybinė partija, net jeigu kartais mums šimtu procentų tos savo darbotvarkės nepavyksta pasiekti“, – kalbėjo jis.

Politikas pridūrė, kad konservatorių partija yra bene vienintelė partija, kurioje stengiamasi suderinti požiūrių skirtumus, kai tokių atsiranda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją