Taip jis kalbėjo prieš pirmadienį vykstantį Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų tarybos posėdį.

„Kadangi Briuselis išeina atostogų, tai gera proga priminti, kad Rusijos kariai neplanuoja pasiimti laisvų dienų nuo tolesnio Ukrainos puolimo“, – žurnalistams sakė Lietuvos ministras.

Pasak jo, būtent todėl Vakarų šalys, ypač turinčios stiprią karinę pramonę, turi siųsti Ukrainos pajėgoms daugiau ginklų, nes tik tai gali sustabdyti Rusijos puolimą.

„Jei ką nors reikia tęsti, tai ginklų tiekimą“, – teigė G. Landsbergis.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Bendrija Kyjivui taip pat turėtų suteikti didesnę finansinę paramą.

Į Briuselį susirinkę šalių diplomatijų vadovai susitikime turėtų aptarti Ukrainos atstatymą po karo ir reformas, susijusias su jos europine perspektyva. Be kita ko, ministrai turėtų pradėti derybas dėl naujojo sankcijų Rusijai paketo.

Praėjusios savaitės pabaigoje Europos Komisija pranešė, kad ES nauju sankcijų paketu suvaržys Rusijos aukso eksportą ir sieks „uždaryti visas landas“, leidžiančias apeiti ankstesniais paketais numatytas priemones.

Dėl vasario 24 dieną pradėtos invazijos į Ukrainą 27 šalių narių Bendrija iki šiol yra patvirtinusi šešis sankcijų Kremliui paketus. Vėliausiu, priimtu birželį, buvo įvestas draudimas importuoti didžiąją dalį rusiškos naftos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją