„Pirmoje dienos pusėje [krituliai] iškrito Telšių, Plungės rajonuose, tai daugiausia vakarinėje šalies pusėje. Vėliau tie lietaus debesys keliavo į rytus“, – „LNK Žinioms“ pasakojo Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė.

Krušos gavo ir Kaunas, ir Kupiškis, o ir artimiausios dvi dienos dalyje Lietuvos taip pat laukia neramios.

„Pirmadienio dieną ir antradienio yra vietomis tikimybė perkūnijų, bet tokių pavienių ir lokalių. Kažkokių ypatingų liūčių ir perkūnijų kol kas neturėtume tikėtis“, – sakė sinoptikė.

Šeštadienį pajūryje užfiksuotas vandens viesulas – vaizdas grėsmingas ir atima žadą. Dabar susidaryti tokiems reiškiniams itin palankios sąlygos. Nors tokia gamtos ranka galėtų išversti mažesnius laivelius, visgi sinoptikai ramina, kad didelio pavojaus vandens viesulai nekelia.

Artimiausiu metu nuo ekstremalių orų ir liūčių galėsime atsipalaiduoti – grįžta šiluma, viršutinių drabužių neprireiks, kiemai ir gatvės nebetvins.

„Kol kas, pagal dabartinius duomenis, šilčiausia kitos savaitės diena nusimato penktadienis, kada turėtų sušilti iki 23–28 laipsnių šilumos“, – komentavo I. Daunoravičiūtė.

Per Europą šiuo metu plaukia labai karšta oro banga nuo Afrikos – dėl 40 laipsnių kaitros Jungtinės Karalystės sostinėje skelbiama nepaprastoji padėtis, o Graikijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje ugniagesiai grumiasi su miškų gaisrais.

Lietuvos sinoptikai kol kas ramūs.

„Pūs stiprokas šiaurės vakarų vėjas, jis neleis orui taip įšilti, tai kol kas tokių karščių, kuriuos turime Europoje, tikėtis neturėtume“, – teigė Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė.

Visą LNK reportažą galite pamatyti čia: