Šalies vadovas pabrėžė, kad PLB Seimas posėdžiauja sudėtingu laikotarpiu, kai Rusijos karinė agresija prieš Ukrainą grasina laisvei bei demokratijai visoje Europoje.

„Tam, kad Ukraina ir jos žmonės atlaikytų priešiškos karo mašinos spaudimą, jiems bus reikalinga visokeriopa mūsų pagalba. Todėl džiaugiuosi, kad Pasaulio lietuvių bendruomenė daug dėmesio skiria ukrainiečių reikmėms, taip pat patriotizmo ir pilietinio ugdymo temoms“, – vaizdo sveikinime sakė prezidentas.

Šalies vadovas palinkėjo, kad PLB Seimas, svarstantis daugelį reikšmingų klausimų, tokių kaip dviguba pilietybė, lietuvių bendruomenių stiprinimas ir bendradarbiavimo tarp jų skatinimas, lituanistinis švietimas ir tautinės tapatybės puoselėjimas, ir toliau išliktų svarbia jungtimi tarp išeivijos ir Lietuvos, sakoma Prezidentūros pranešime.

„Jūsų veikla geriausiai atspindi, kad Lietuva yra viena, ir ji yra mūsų visų. Ir toliau telkite viso pasaulio lietuvius. Tegul sprendimai, kuriuos priimsite šiomis dienomis, sustiprina mūsų šalį!“ – sakė prezidentas.

XVII PLB Seimas – aukščiausias PLB valdymo organas – posėdžiaus Vilniuje liepos 17–21 dienomis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją