Ministras buvusios valstybės vadovės pavardės neįvardijo, tačiau nėra abejonių, kad kalbėjo apie ją.

„2014 metais Rusijai okupavus Krymą, pirmą kartą užpuolus Ukrainą, buvo įvestos sankcijos, bet jokie sankcijų režimai nebuvo taikomi tranzitui per Lietuvos, Lenkijos ir kitų ES valstybių teritoriją, nepaisant to, kad tuomet valstybei vadovavo žmonės ir Vadovų Taryboje sėdėjo kiti žmonės, kurie dabar turi apsčiai nuomonių apie įvairius visokius klausimus, bet tuomet klausimų kažkodėl nekėlė ir viskas tiko“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Jis pridūrė, kad dabar turime sugriežtintą sankcionuotų prekių režimą.

„Kuris, aš neabejoju, Rusijai nėra priimtinas, tai nėra Rusijos pergalė“, – patikino ministras.

Europos Komisija trečiadienį naujomis gairėmis leido Rusijai geležinkeliais gabenti sankcionuotas prekes į ir iš Kaliningrado srities per ES teritoriją, tačiau tik šio eksklavo poreikiams.

Ketvirtadienį kadenciją baigusi prezidentė D. Grybauskaitė feisbuke pažėrė kritikos valdantiesiems.

„Kinkadrebio partija politiniame balete“, – tiek socialiniame tinkle parašė D. Grybauskaitė.

„Lietuvos politikai šoka kinkadrebio partiją politiniame balete“, – kitame įraše pridėjo ji.

„O tereikėjo atvirai pasakyti, kad pasitarus su partneriais ir EK buvo priimtas sprendimas. Ir nereikėjo negrabiai slėptis už EK nugaros. Kol kas vadovaujantis politinis elitas demonstruoja negebėjimą užsienio politikos srityje priimti strateginius sprendimus. Todėl ir matome blaškymąsi ir apgailėtiną komunikaciją“, – paskutinių dienų įvykius feisbuke įvertino kadenciją baigusi šalies vadovė D. Grybauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)