„Visų pirma, yra jau paskirta arba skirta brigada, kuri, esant būtinybei, turėtų būti aktyvuota ir atvykti pas mus. Jau yra tokia brigada numatyta, tai yra pirmos tankų divizijos 41-oji tankų brigada“, – nacionaliniam transliuotojui LRT ketvirtadienį sakė generolas leitenantas.

Pasak jo, šios brigados štabas bus dislokuotas Lietuvoje, parengus jai tinkamas patalpas.

Apie tai V. Rupšys pranešė po vizito Vokietijoje, kur susitiko su Vokietijos kariuomenės vadu Alfonsu Maisu.

Jis teigė su Vokietijos kolega aptaręs Lietuvai priskirtos brigados ir kitų vienetų planuojamas bendras pratybas su Lietuvos kariais

„Sutarėme ir dėl mūsų karininkų grupių susitikimo, kad toliau planuotume, ir jau kitą savaitę tai įgyvendiname, nes atvyks grupė Vokietijos aukštų karininkų, kurie kalbėsis su mūsų Lietuvos kariuomenės štabo karininkais ir dėlios laikus, priemones ir pajėgas“, – kalbėjo Lietuvos kariuomenės vadas.

Dėl Vokietijos brigados priskyrimo Lietuvai, o ilgainiui ir jos dislokavimo čia, šalių vadovai sutarė birželį.

NATO birželį Madride taip pat sutarė dėl ketinimų esant poreikiui iki brigados lygio kelti Aljanso rytinio sparno šalyse anksčiau dislokuotus tarptautinius batalionus.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad infrastruktūrą Vokietijos brigados visiškam dislokavimui šalyje gali parengti iki 2025 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją