Ar tikrai paskelbtos sankcijos neturi reikšmės karui? Nuo ko yra priklausomas lėtas, bet ypač skausmingas bei kruvinas Rusijos kariuomenės progresas mūšio lauke? O gal apskritai Kremliaus vadovams ekonominis dėmuo nėra svarbus turint tiek senos technikos rezerve?

„JAV vertina, jog Rusija labai greitu tempu išnaudoja savo tiksliąsias raketas (angl. precision-guided munition). Mes manome, kad iš dalies sankcijos yra priežastis, nes Putinui vis sunkiau gauti komponentų, kurie sudaro tiksliai valdomus sviedinius ir raketas, o jo gynybos pramonei sudėtinga pasivyti kariuomenės paklausą“, - per spaudos konferenciją gynybos departamente teigė John Kirby.

Viešuose šaltiniuose galima aptikti, pirmiausia, rusų karių nepasitenkinimą, jog akivaizdžiai juntamas žvalgybinių dronų trūkumas.

Jei tikėti socialinių medijų įrašais, per Mariupolio šturmą divizijos lygio vienetas turėjo tik vieną „Orlan“ žvalgybinį droną, o jūrų pėstininkų brigada – tik 10 vienetų, iš kurių buvo prarasti net 8. Dronų stoka neleidžia rusams vykdyti taiklių artilerijos šūvių ir koreguoti baterijų ugnies pagal vaizdo medžiagą, kurią perduoda bepiločiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)