Ceremonijoje dalyvavo Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Valdemaras Rupšys, Lietuvos kariuomenės pajėgų ir valdybų vadai, svečiai bei artimieji.

RIS batalionas yra svarbi Lietuvos kariuomenės dalis, kurio pagrindinis tikslas – saugus ryšys tarp Lietuvos kariuomenės padalinių, užtikrinantis galimybę kariuomenės vadui vadovauti padaliniams ir juos valdyti. Nors šis padalinys yra jaunas (įkurtas 2019 m. sausio 1 d.), bet pasižymi modernumu, naujausiomis technologinėmis tendencijomis ir atsparumu kibernetinėms poveikio priemonėms, pabrėžiama Lietuvos kariuomenės pranešime. Šio bataliono kariai geba įgyvendinti savo misiją bet kokiomis sąlygomis.

Mjr. J. Savickaitė tarnybą pradėjo 2000-aisiais, kai pasirinko tuo metu neįprastą karjeros kelią ir įstojo į Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją. 2004 metais, gavusi leitenanto laipsnį, savo karjerą karininkė pradėjo Mechanizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis vilkas“. Keldama savo kvalifikaciją, po ketverių metų mjr. J. Savickaitė perėjo į Gedimino štabo batalioną, kur tapo Ryšių ir informacinių sistemų karininke, o 2011-aisiais – ir šio bataliono Ryšių kuopos vade. Dar po šešerių metų jai buvo paskirtos skyriaus viršininko pareigos Sausumos pajėgų vadovybės Štabe, Ryšių ir informacinių sistemų organizavimo skyriuje, o 2017 metais buvo suteiktas majoro laipsnis. Į RIS batalioną mjr. J. Savickaitė atėjo 2019-aisiais, kai buvo paskirta šio bataliono Štabo viršininke.

Karininkė apdovanota ir skatinta įvairaus lygmens krašto apsaugos sistemos apdovanojimais: Lietuvos kariuomenės pajėgų medaliu „Už pasižymėjimą“ (2014 ir 2015 metai), Lietuvos kariuomenės medaliu kariams ir civiliams „100 metų atkurtai Lietuvos kariuomenei“ (2019 metai) ir Lietuvos kariuomenės medaliu „Už nuopelnus“ (2021 metai).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)