„Man rodos, kad buvęs politikas Ramūnas Karbauskis visgi pagal save sprendžia apie tai, kad žmonės, atlikėjai, menininkai kažkodėl, kaip jam atrodo, negeba patys priimti sprendimų, patys turėti savo pilietinę poziciją ir jiems reikia nurodymų. Manau, kad realybėje taip nėra, ir šios insinuacijos, pamąstymai gerbiamo Ramūno prasilenkia su realybe“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Be to, R. Karbauskis, abejodamas, kad atlikėjai dalyvauti Naisių festivalyje atsisakė savo noru, pažymėjo, esą jo interesas yra padėti tašką istorijoje dėl suteikto valstybės vadovo statuso Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui profesoriui Vytautui Landsbergiui. Reaguodama į tai, V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad klausimas dėl statuso V. Landsbergiui jau yra išspręstas ir prie jo grįžti nebūtų tikslinga.

„Aš manyčiau, kad šis klausimas jau yra išsemtas. Seimas apsisprendė, prezidentas penktadienį pasirašė šį įstatymą ir, aš manau, kad tai yra didelis pliusas, kad Lietuva lūžio metu, kaip Seimas ir pripažino, turėjo valstybės vadovą. Tai, mano vertinimu, šis klausimas yra tiesiog išspręstas, uždarytas ir prie jo kažkaip grįžti nėra tikslinga.

Tiesą pasakius, esu beveik tikra, kad to ir nebus“, – teigė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad savaitgalį vykusiame Naisių festivalyje atsisakius koncertuoti didžiajai daliai ten turėjusių dalyvauti atlikėjų, R. Karbauskis teigė esą nekoncertavę atlikėjai sprendimą priėmė valdančiųjų prašymu. Todėl, dėl abejonių, kad atlikėjai patys priėmė sprendimą, R. Karbauskis teigė sieksiantis padėti tašką istorijoje dėl statuso V. Landsbergiui.

Dar šią savaitę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) seniūnė Aušrinė Norkienė pareiškė, kad šiuo metu rengiamas kreipimosi į Konstitucinį Teismą (KT) dokumentas, kad šis įvertintų parlamento priimtą įstatymą dėl valstybės vadovo statuso suteikimo V. Landsbergiui. Visgi, panašu, kad opozicinės jėgos didelio susidomėjimo kol kas neparodė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)