Pirmą kartą užsikrėtė 634, antrą – 153, trečiąjį – šeši žmonės.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų nežymiai paaugo ir siekia 233 atvejo. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis taip pat šiek tiek padidėjo ir šiuo metu siekia 42,1 procento.

Vasario pradžioje per parą buvo nustatoma daugiau kaip 14 tūkst. užsikrėtimų koronavirusu. Iš viso šalyje bent kartą koronavirusu užsikrėtė daugiau nei 1 mln. žmonių.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 69,9 proc. gyventojų.

ELTA primena, kad liepos 11-ąją dieną, koronaviruso infekcija patvirtinta 984 žmonėms. Iš jų pakartotinai susirgo 189 asmenys, skelbia Statistikos departamentas.

Pirminių naujų atvejų skaičius per 14 dienų tenkantis 100 tūkst. gyventojų, Lietuvoje antradienio rytą siekia 210 atvejų. Pastarųjų 7 dienų naujų atvejų vidurkis parai – 452 atvejai.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys birželio viduryje tikino, kad šiuo metu yra pasiruošta galimai grėsmei dėl augančio sergamumo, o labiausiai stabdant ligos plitimą prisidėtų numatyti testavimo mechanizmai.

„Jeigu tik kiltų kažkokia grėsmė, visi testavimo mechanizmai įsijungia ir jie mums padeda sukalibruoti situaciją, tai yra labai svarbu. Rudenį mūsų taip pat laukia adaptuotos vakcinos, taip pat tikėkimės, kad nebus kažkokių naujų atmainų“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

„Nors matome, kad omikron atmaina turi savo variantų daugiau, bet kol kas gydymo įstaigose žmonių reanimacijoje nedaugėja, ir tai yra kol kas gera žinia, bet esame budėjimo, susikaupimo metu ir ruošiamės rudeniui“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją