„Mano akimis žvelgiant, pervargęs vadovas institucijai daug vertės neatneša. Ir, tiesą pasakius, man rodos, kad šioje Vyriausybėje ministrų komandos, nepriklausomai, kokia tai būtų ministerija, yra pakankamai stiprios, pakankamai kompetentingos ir gali kurį laiką dirbti ministrui ar ministrei nebūnant darbo vietoje“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Todėl parlamento vadovė nepalaiko opozicijos siūlymo ministrams drausti atostogas nepaprastosios padėties metu.

„Manau, kad tas požiūris, kad žmogus yra nepakeičiamas, taip pat nepalieka jokios erdvės nei susirgti, nei kažkokioms kitoms visiškai gyvenimiškoms aplinkybėms. Tai aš šią iniciatyvą vertinu labiau kaip opozicijos vienos frakcijos bandymą atkreipti į save dėmesį“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad viešojoje erdvėje užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis buvo sukritikuotas, nes išėjo atostogų Lietuvoje tvyrant įtampai dėl Kaliningrado tranzito. Liepos pradžioje atostogų išėjo ir susisiekimo ministras Marius Skuodis. Nuo rugpjūčio 1 d. atostogas yra suplanavęs ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Reaguodama į ministrų atostogas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė Asta Kubilienė registravo Vyriausybės įstatymo pataisą, kuria siūloma nustatyti, kad Vyriausybės nariams nebūtų suteikiamos kasmetinės atostogos, jeigu valstybėje yra paskelbta karo arba nepaprastoji padėtis.

Parlamentarės teigimu, siūlomi pakeitimai leistų išvengti visuomenės demoralizavimo ir dviprasmiško pavyzdžio rodymo, kai, pasak jos, tvyrant pavojui, užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai leidžia sau atsitraukti nuo svarbių pareigų ir atsipūsti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)