Tradicija Valstybės dienos proga rengti iškilmingus priėmimus prezidentūroje kurį laiką buvo nutrūkusi: motyvuodama taupumo sumetimais, jų ekonominio sunkmečio laikotarpiu atsisakė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentas Gitanas Nausėda tradiciją atgaivino ir iškilmingą priėmimą liepos 6-ąją surengė 2021-aisiais besibaigiant antriems savo kadencijos metams.

Šįmet Valstybės dienos priėmimas prezidentūroje taip pat įvyko, jame dalyvavo apie 850 svečių, Delfi teigė R. Jasiulionis.

„Į Valstybės dienos šventinį vakarą Prezidento rūmų kieme buvo pakviesta 740 svečių su galimybe pasikviesti lydintį asmenį. Renginyje dalyvavo apie 850 svečių“, – nurodė jis.

Prezidentas G.Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė, pasak patarėjo, į šventinį vakarą pakvietė liepos 6-ąją Valstybės apdovanojimus gavusius asmenis, mokslo, meno, kultūros, verslo, religinių bendruomenių, nevyriausybinio, viešojo sektoriaus atstovus bei politikus ir diplomatus.

„Renginyje taip pat dalyvavo Prezidento kanceliarijoje jau ne pirmus metus vykstančios „Duoday“ iniciatyvos dalyviai, Pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynių Lietuvos rinktinės atstovai, užsienio lietuvių bendruomenių atstovai“, – pasakojo R. Jasiulionis.

Iškilmingame priėmime svečiai klausėsi koncerto, buvo užkandžių ir išlaidos tam, pasak patarėjo, sudarė apie 40 tūkst. eurų.

„Vakaro metu svečiams kūrinius atliko operos solistė Lina Dambrauskaitė, Lietuvos nacionalinės filharmonijos kamerinis ansamblis „Musica Humana“ bei Jeronimas Milius“, – komentavo R.Jasiulionis.

Pasiteiravus, kodėl Valstybės dieną prezidentūroje svarbu organizuoti priėmimą, šalies vadovo patarėjas teigė, jog G.Nausėda tęsia kurį laiką nutrūkusią tradiciją „suburti ir pagerbti žmones iš skirtingų valstybės gyvenimo sričių ir skirtingų Lietuvos regionų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)