„Pirmas dalykas, kurį padarys Seimo opozicija – tai surinks parašus ir kreipsis į Konstitucinį Teismą, nes du kartus teismas buvo išaiškinęs, kad toks sprendimas būtų neteisėtas“, – „Žinių radijui“ teigė „valstietis“, galvoje turėdamas kelis ankstesnius KT išaiškinimus dėl su šia tema susijusių, tačiau ne tokių pačių klausimų.

„Jei Konstitucinis Teismas išaiškins ne taip, kaip buvo anksčiau išaiškinęs, tai labai stipriai nustebsime“, – pridūrė politikas.

Kartu R. Karbauskis prisijungė prie opozicinių partijų atstovų, neatmetančių galimybės, kad jei po kitų Seimo rinkimų tektų formuoti valdančiąją daugumą, statuso klausimas V. Landsbergiui galėtų būti atšauktas parlamente.

„Jeigu kitą kadenciją bus tokia galimybė, mes iš tikrųjų grįšime prie to klausimo. Nes istorija perrašyta, ir tai konservatoriai daro sąmoningai. Ir man labai keista, kad giminystytės ryšiais susijęs partijos pirmininkas – dabartinės valdančiosios daugumos lyderis – sprendžia savo senelio klausimus Seime“, – apibendrino R. Karbauskis.

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui V. Landsbergiui pavasario sesijos pabaigoje suteiktas valstybės vadovo statusas.

Už įstatymo projektą balsavo 74 parlamentarai, prieš – 1, susilaikė 4 Seimo nariai. Po šio sprendimo opozicija pareiškė bandysianti šį sprendimą atšaukti, jei tik po kitų parlamento rinkimų atsidurs valdžioje.

Klausimas dėl statuso suteikimo V. Landsbergiui buvo nesėkmingai keltas dar praėjusios kadencijos metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)