„Nematau jokios grėsmės Lietuvai, broliškai šaliai, kurią labai myliu. Jokių grėsmių nėra, Lietuva yra NATO zonoje. Lietuva sankcijų rėmuose uždraudė prekių tranzitą į Kaliningrado sritį, kuri šiandien priklauso Rusijai. Rytoj gal jau priklausys Vokietijai, nežinau, kas bus rytoj“, – dalyvaudamas kanalo „Ukraina 24“ laidoje kalbėjo D. Gordonas.

Jo teigimu, niekas nedraudžia rusams prekes gabenti Baltijos jūra per Kaliningrado uostą.

„Jeigu jiems tai nepatinka, jie gali pabučiuoti Lietuvai į užpakalį. Jei nenorės pabučiuoti Lietuvai į užpakalį ir mėgins rengti karines provokacijas, gaus į snukį“, – žodžių į vatą nevyniojo jis.

Komentuodamas dažnai rusų propagandinėje žiniasklaidoje kartojamą mintį, kad Rusija kariauja ne su Ukraina, o su NATO, JAV ir kone visu pasauliu, D. Gordonas pasišaipė: „Jie mėnesiais negali paimti vienos gatvės. Jie ką – nusprendė į Lietuvą žygiuoti?“

Lietuva vis dar laukia galutinio Europos Komisijos (EK) žodžio, stabdyti ar leisti iš Rusijos į Kaliningradą gabenti sankcionuotas prekes.

Lietuvai pradėjus taikyti Europos Sąjungos sankcijas, birželio 18 dieną įsigaliojo draudimas iš Rusijos į Kaliningradą gabenti tam tikras sankcionuotas prekes. Rusija tai pavadino „Kaliningrado blokada“ ir ėmė reikalauti draudimo panaikinimo bei grasinti atsakomaisiais veiksmais, kurie, jos atstovų žodžiais, bus praktiniai, o ne diplomatiniai.

Delfi turimi duomenys rodo, jog neseniai Lietuvą pasiekė Komisijos išaiškinimas, kad geležies ir plieno gaminius Rusija į Kaliningradą gabenti gali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)