„Projektas eina į priekį. Viskas vyksta biudžeto rėmuose ir pagal grafiką, nėra jokių ženklų, kad nespėtume iki rugsėjo mėnesio“, – trečiadienį po NSGK posėdžio Eltai teigė L. Kasčiūnas.

Anot NSGK pirmininko, iš planuojamos 370 km ilgio koncertinos šiuo metu jau yra nutiesta 350 km. Taip pat, pažymi jis, iš 508 km tvoros nutiesta 420 km ilgio atkarpa, o apie 60 proc. senos tvoros yra atnaujinta.

„Tai labai įspūdingi skaičiai, visiška finišo tiesioji ir tikrai apie 85 proc. projekto įgyvendinta, tai, matyt, rugsėjo mėnesį jau ir turėsime“, – teigė NSGK pirmininkas, kartu pridurdamas, kad, pabaigus projektą, Lietuva turės vieną stipriausių ES sienos apsaugos sistemų.

„Kadangi rugsėjo mėnesį turėsime fizinį barjerą, ties Baltarusijos pasieniu pabaigėme visą monitoringo sistemą, turime pajėgią Valstybės sienos apsaugos tarnybą, kuri perėjo didžiulius iššūkius, tai, mano požiūriu, metų gale turėsime vieną stipriausių Europos Sąjungoje sienos apsaugos sistemų“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad energijos perdavimo ir mainių įmonių grupė „EPSO-G“ iki šių metų rugsėjo 1 d. turi atlikti fizinio barjero pasienyje su Baltarusija statybos darbus. Juos baigus, valstybes skirs daugiau nei 500 kilometrų ilgio ir 4 metrų aukščio tvora ir pjaunančios vielos – koncertinos – užtvara. Barjeras skirtas sulaikyti nelegalios migracijos iš Baltarusijos į Lietuvą srautus.

Pasak „EPSO-G“, darbus pasienyje vykdančios bendrovės yra sutelkusios maždaug 700 užtvarą statančių darbuotojų ir daugiau nei 100 technikos vienetų: poliakalių, ekskavatorių, krautuvų, traktorių, kėlimo platformų ir kitų įrenginių.

Iš viso Lietuva su Baltarusija dalijasi 679 kilometrų ilgio sieną, apie šeštadalį jos sudaro vandens ribos – upės, ežerai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją