A. Radkevičiaus gynėjas Lietuvoje Arvydas Verpečinskas BNS pirmadienį sakė praėjusią savaitę gavęs iš kolegų Ukrainos advokatų dvi pažymas, taip pat atsiųstos ir pareikštos padėkos kariškiui.

„Pažyma, kad dalyvauja teritorinėje gynyboje ir pažymėjimas, kad kariškis. Prašo atidėti posėdį, jis neatsisako dalyvauti, sutiktų ir nuotoliniu būdu, jis nesislapsto“, – teigė advokatas.

Antradienį Lietuvos apeliacinio teismo trijų teisėjų kolegija Vilniuje planuoja rinktis į A. Radkevičiaus baudžiamosios bylos posėdį Sausio 13-osios byloje.

„Rugsėjui bent reiktų bylos nagrinėjimą atidėti, gal kažkas išsispręs“, – sakė A. Verpečinskas.

Prieš tai A. Radkevičiaus bylą teismas ketino nagrinėti kovą, bet dėl karo nagrinėjimas buvo atidėtas birželiui, teismui neturėjus duomenų, ar jis tinkamai informuotas apie procesą.

Tuomet paskirtos trys preliminarios datos – birželio 28 dieną, rugsėjo 6 ir spalio 18 dienomis.

Graikijos Aukščiausiasis Teismas vasario 9 dieną nusprendė neišduoti čia sulaikyto A. Radkevičiaus Lietuvai, jis buvo paleistas.

53-ejų A. Radkevičius Sausio 13-osios byloje nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad vairavo tanką, dalyvavusį įvykiuose prie Spaudos rūmų.

Gruodį jis šį nuosprendį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. A. Radkevičius turėjo teisę tai padaryti net ir įsiteisėjus sprendimui, nes jo byla pirmosios instancijos teisme nagrinėta už akių.

Lietuvos apeliaciniame teismui perduotame laiške ukrainietis tvirtino nuogąstaujantis, kad jo byla Lietuvoje turi politinį pobūdį. Tokią išvadą jis padarė dėl Lietuvos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio žodžių, esą ši byla esantis „Lietuvos Niurnbergo atvejis“.

A. Radkevičius yra vienas iš 67 nuteistųjų laisvės atėmimo bausmėmis Sausio 13-osios byloje.

Dauguma kaltinamųjų šioje byloje nuteisti už akių, nes Rusija ir Baltarusija atsisakė juos išduoti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)