Jis ketvirtadienį Briuselyje aptarė sankcijų Rusijai įgyvendinimo klausimus su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

„Jie yra nusiteikę tobulinti patį reglamentą ir patikslinti kai kuriuos dalykus. Jie nori tvaraus sprendimo, ne vienkartinio sprendimo ir tikiu, kad dirbdami toliau su mūsų valdžios institucijomis, su Vyriausybe jie turėtų netrukus paskelbti tą dokumentą“, – Lietuvos žurnalistams Briuselyje sakė G. Nausėda.

Pasak jo, tai gali įvykti „ir šįvakar, (...) ir kitos savaitės pradžioje“.

„Bet kokiu atveju tai tikrai bus padaryta ir manau, kad tai atsakys į klausimus, kurie vienam ar kitam žmogui kyla ar kyla pačiai Rusijai“, – kalbėjo prezidentas.

Praėjusią savaitę įsigaliojus Europos Sąjungos (ES) sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą, ir nurodė tai padariusi remdamasi EK išaiškinimu.

Maskva pirmadienį pareiškė, kad tranzito ribojimais pažeidžiami tarptautiniai susitarimai ir pagrasino atsaku.

Lietuvos pareigūnai teigia, jog Rusija šalį dėl tranzito ribojimų kaltina nepagrįstai, nes ji tiesiog įgyvendina ES sankcijas.

Anot G. Nausėdos, Europos Komisijos pirmininkė pabrėžė, kad „mes tikrai esame valstybė, kuri tiesiog atsakingai įgyvendinta tas tvarkas, kurios ES buvo nustatytos“.

Apie ES aktualijas rašantis naujienų portalas „Politico“, cituodamas EK atstovą Ericą Mamerį (Eriką Mamerį) ir neįvardijamus šaltinius, ketvirtadienį taip pat pranešė, jog Komisija pateiks papildomų nurodymų dėl sankcijų taikymo, reikšiančių laisvą Rusijai sankcionuotų prekių judėjimą tranzitu.

Autorius Saulius Jakučionis

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)