„Tai istorinis susitikimas visų pirma dėl svarstomų klausimų, dėl Ukrainos ir Moldovos kandidačių statuso, dėl europinės perspektyvos Sakartvelui. Manau, kad šis sprendimas ne tik suteiks Europai galimybę sugrįžti kaip geopolitinei žaidėjai, atgaivinti plėtros politiką, suteikti naują dinamiką ir Vakarų Balkanų šalims, kurios irgi susitiks su Europos Sąjungos lyderiais, bet kartu tai suteiks pasitikėjimo kreditą Ukrainai ir labai didžiulę motyvaciją žmonėms, kurie kovoja už savo išlikimą, valstybę, už mūsų visų vertybes“, – trečiadienį Briuselyje žurnalistams teigė A. Pranckevičius.

Jei Ukrainai bus suteiktas ES šalies kandidatės statusas, A. Pranckevičius viliasi, kad tai palengvintų Ukrainos atstatymo europinėmis reformomis procedūrą.

„Manau, kad taip pat padės mums, Europos Sąjungai, kartu Europos Komisijai susieti Ukrainos atstatymo planą, fondą, su europinėmis reformomis, investuoti į Ukrainos ateitį, į jos transformaciją. Tad šiandien galbūt tai atrodo kaip eilinis procedūrinis sprendimas. Tai nėra procedūrinis sprendimas, tai yra istorinis įvykis, kuris buvo neįsivaizduojamas dar prieš kelias savaites“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją