Chemijos egzaminą sudaro klausimai su pasirenkamaisiais atsakymais, trumpojo atsakymo ir struktūriniai klausimai. 40 proc. egzamino taškų atitinka bendrąjį chemijos kursą, 60 proc. – išplėstinį.

Su egzamino programa, jos priedais, pasiekimų lygių aprašu ir pavyzdžiais, minimalius reikalavimus iliustruojančiomis užduotimis, egzamino vertinimo gairėmis abiturientai galėjo susipažinti iš anksto – ši informacija pateikta NŠA interneto svetainėje.

2021 m. chemijos valstybinį brandos egzaminą laikė 998 kandidatai, išlaikė 94,9 proc. kandidatų. 100 balų įvertinimą gavo 1,9 proc. kandidatų.

Pakartotinės brandos egzaminų sesijos, kuri prasidės birželio 27 d., tvarkaraštyje – 16 valstybinių ir mokyklinių egzaminų.

Pakartotinėje sesijoje brandos egzaminus gali laikyti tie mokiniai, kuriems pagrindinės sesijos dalykų brandos egzaminai buvo atidėti neatvykus dėl pateisinamos priežasties. Taip pat abiturientai, neišlaikę valstybinio ar mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino pagrindinėje sesijoje, galės jį perlaikyti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją