Taip vadinamas Kačiūniškės dvaras stovi labai gražioje vietoje Kauno rajone. Šalia jo teka Nevėžis, vieta nuošali, apsupta pievų ir miškų.

Vis dėlto paveldosaugininkai ir statybos inspektoriai užfiksavo nemažai pažeidimų. Esmė tai, kad visi griovimo ir statybos darbai pradėti neturint leidimų.

Tačiau šioje istorijoje dėmesio verta kontrolės institucijų pozicija.

Štai dvaro sodybos pastatus nugriovusiam asmeniui paveldosaugininkai pasiūlė atlyginti padarytą žalą, tačiau jis tai atsisakė padaryti. O siekiant išsireikalauti 33995,54 Eur siekiančios žalos atlyginimą Kultūros paveldo departamentas turėjo kreiptis į teismą. Tačiau nuo 2019 metų, kai buvo paskaičiuota žala, iki šiol to dar nepadarė.

Beliko keli mėnesiai, kol sueis senatis. Kodėl taip uždelsta?

Ir čia reikia prisiminti, kad dabartinis kultūros ministras Simonas Kairys, kuriam pavaldus Kultūros paveldo departamentas, yra buvęs Kauno miesto mero V. Matijošaičio politinis bendražygis. Ministras S. Kairys Kauno savivaldybėje yra dirbęs V. Matijošaičio pavaduotoju ir patarėju. Kai dabartinis ministras dar dirbo Kauno taryboje, jie kartu su V. Matijošaičiu sudarė valdančiąją daugumą, buvo koalicijos partneriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)