„Aš tikrai nebalsuosiu už juos po pateikimo, nes, man atrodo, kad tai būtų nesąžininga mano pačios pasiūlymų atžvilgiu“, – žurnalistams antradienį sakė Vyriausybės vadovė, pridurdama, kad po dvi savaites trukusio konflikto parlamentą pasiekę opozicijos siūlymai nedera su tuo, dėl ko Seimas jau apsisprendė.

„Dalis, sakyčiau, yra net nederantys su tuo, dėl ko Seimas jau apsisprendė. Seimas jau apsisprendė, kiek leidžiama augti dujų ir elektros kainoms antrą šių metų pusmetį. Tam buvo numatyta dotacija dujų ir elektros tiekėjams, biudžete suplanuota, kad kainos neaugtų labiau. Dabar ateina kai kurie kolegos ir sako: ne, taip negerai, mes paimkime dar ir PVM lengvatą – nustatykime tam pačiam dalykui“, – sakė I. Šimonytė, pažymėdama, kad visgi yra nusiteikusi dirbti su opozicija dėl infliacijos pasekmių mažinimo.

„Aš mielai esu pasiryžusi kalbėtis su opozicija taip, kaip esu kalbėjusi ne vieną kartą apie įvairius labai svarbius projektus. Klausimas, ar opozicijai tai bus įdomu. Iš to kaip įnirtingai norima pateikti projektus būtent plenariniame posėdyje... Nežinau, ar opozicijai tai yra įdomu“, – apibendrino premjerė.

Valdantiesiems sutikus į Seimo posėdžio darbotvarkę įtraukti opozicijos siūlomus projektus dėl infliacijos pasekmių mažinimo, antradienį Seimo mažuma nutraukė beveik dvi savaites trukusį posėdžių ir komitetų boikotą.

ELTA primena, kad opozicinių frakcijų parengtame pakete teikiami siūlymai dėl lengvatinio PVM taikymo maisto produktams, šildymui, mažinant akcizus kurui, taip pat neapmokestinamąjį pajamų dydį sulyginti su minimalia mėnesine alga, atidėti elektros rinkos liberalizavimą ir nuo dabar galiojančio 6 mėnesių iki 12 mėnesių pratęsti terminą, kada įsigaliotų nauji mokestiniai pakeitimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją