„Manome, kad tas procesas tarp Seimo frakcijų turi vykti Seime. Liko trys valandos iki susitarimo, šiandien, 12 valandą, o prezidentas, pavėlavęs 11 dienų, kviečia likus trims valandoms iki susitarimo ir siūlo „ateikite pas mane, jūs tuoj susitarsite, ir aš būsiu tas susitarimo kalvis“. Ne, čia mes turime susitari ir prezidento pozicija, mano manymu, yra ne visai teisinga ir nekorektiška Seimo frakcijų atžvilgiu“, – po Seimo dialogo grupės pasitarimo teigė E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas pažymi, kad parlamentarai aiškiai deklaravo, kad susitarimas yra ieškomas ir tuoj bus surastas.

„Mes tikrai davėme įvairius signalus, ir mes, ir opozicija, kad ieškome sutarimo ir tuoj sutarsime. Tai prezidentas nori pasiimti susitarimo vėliavą, prieš tai iš anksto išsakęs savo nuomonę“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Seimo valdantiesiems ir opozicijai vis dar neatrandant sutarimo dėl bendro darbo posėdžių salėje, pirmadienį šalies prezidentas G. Nausėda susitiko su parlamentinių partijų atstovais. Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas susitikime nedalyvavo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją