Anot Seimo opozicijos atstovų, tai paaiškės pirmadienį po valdančiųjų frakcijų seniūnų susitikimo.

„Jei Seimo valdyba įtrauks į posėdžio darbotvarkę mūsų projektus, rytoj grįžtame į salę“, – pirmadienį po dialogo grupės susitikimo pas Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen žurnalistams sakė Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Lietuvos regionų frakcijos seniūnas Jonas Pinskus pranešė, kad opozicija iš Seimo pirmininkės išgirdo tris pagrindinius siūlymus.

Anot jo, pažadėta, kad bendromis pastangomis parengta nauja Vietos savivaldos įstatymo redakcija dėl merų ir savivaldybių tarybų santykių nebus smarkiai keičiama, kad vasarą drauge bus detaliai svarstomi opozicijos parengti infliacijos padarinių mažinimo paketo pasiūlymai ir kad dialogo grupė taps nuolatine.

J. Pinskaus teigimu, siekiama, kad sutarimai dėl infliacijos padarinių mažinimo „atsigultų kitų metų biudžete“.

Opozicijos parengtame pakete yra numatytos pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos, didesnis neapmokestinamųjų pajamų dydis, mažesni akcizai kurui ir didesnės pensijos.

V. Čmilytė-Nielsen pirmadienį patvirtino, kad keli opozicijos projektai bus įtraukti į antradienio posėdžių darbotvarkę.

„Galiu patvirtinti, kad tie klausimai į darbotvarkę įtraukti bus“, – teigė ji.

Opozicija Seimo plenarinius, komitetų ir komisijų posėdžius boikotuoja nuo birželio 8 dienos, kai valdantieji sušaukė nenumatytą posėdį, kad užbaigtų interpeliacijos žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui procedūrą. Ministras po šio proceso liko poste.

Spręsti konfliktui buvo sukurta dialogo grupė.

Pirmadienį su valdančiųjų ir opozicijos atstovais susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda prašė jų „ieškoti dialogo galimybės, neblokuoti, nemarinuoti vieni kitų iniciatyvų“, teigė šalies vadovo patarėjas Povilas Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)