Apskritai europarlamentarė kai kurių opozicinių frakcijų gretose pasigirstančius pasvarstymus apie pirmalaikių rinkimų ar naujos valdančiosios daugumos formavimo galimybes vadina netinkamais dėl įtempto geopolitinio ir ekonominio konteksto.

„Kivirčai, peštynės... pasigirsta svaičiojimai ar pamąstymai apie kažkokias naujas valdančias koalicijas. Kai kurie mums jau paskyrė premjerą, nei nesitarę, nei nesikalbėję. Šių dienų kontekste tai yra nerimta“, – šeštadienį vykusiame LSDP tarybos posėdyje kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Pasak socialdemokratės, parlamentarai šiuo metu „lyg vaikų darželis žaidžia dviejose skirtingose smėlio dėžėse“.

„Kiekviena diena praleista aiškinantis, kas stipresnis, kas kietesnis, kas ką išdurs, kas skaudžiau įgels, atrodo nerimtai. Sprendimus čia reikia surasti“, – tikino V. Blinkevičiūtė, kartu išsakydama lūkestį, kad valdantieji kuo greičiau įsiklausys į LSDP teikiamas iniciatyvas.

ELTA primena, kad Seimo darbą boikotuojanti opozicija, trumpam grįžusi į parlamento posėdžių salę, savo balsais atmetė antradienio plenarinio posėdžio darbotvarkę. Tuo metu ketvirtadienio posėdžio darbotvarkė buvo patvirtinta vien valdančiųjų balsais.

Aurelijus Veryga

Įstrigus įstatymų priėmimui parlamente, šią savaitę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė teigė, kad esant poreikiui parlamento opozicinės frakcijos imtųsi formuoti valdančiąją daugumą, o jos atstovaujama jėga į premjerus siūlytų buvusį sveikatos ministrą Aurelijų Verygą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)