„Po pokalbio su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen prezidentas pirmadienį kviečia į susitikimą parlamentinių partijų atstovus tolimesniam sklandžiam Seimo darbui aptarti“, – BNS penktadienį sakė šalies vadovo atstovas Ridas Jasiulionis.

Susitikimas Prezidentūroje vyks prieš dialogo grupės, kurią sudaro valdančiųjų ir opozicijos atstovai, posėdį.

Šią savaitę G. Nausėda metiniame pranešime Seime sakė pasigendantis politinės kultūros, apgailestavo dėl politikų nesusikalbėjimo ir teigė, kad jo, kaip šalies vadovo, pareiga yra padėti dialogui.

Konfliktas tarp parlamentarų kilo Seimui svarstant opozicijos inicijuotą interpeliaciją žemės ūkio ministrui.

Šiems pasipiktinus valdančiųjų sušauktu nenumatytu posėdžiu, mažumos atstovai paliko Seimo salę ir nuo birželio 8 dienos posėdžiuose nedalyvauja, išskyrus registraciją ir darbotvarkės tvirtinimą.

Priekaištaujanti, kad jos balsas nėra girdimas, opozicija parengė infliacijos padarinius gyventojams turinčių mažinti priemonių planą.

Jame numatytos įvairios pridėtinės vertės mokesčio lengvatos, didesnis neapmokestinamųjų pajamų dydis, mažesni akcizai kurui ir didesnės pensijos.

Valdantieji Seime turi 74 balsus, opozicija – 67.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją