„Galiu pasakyti, kad per tą laiką, kai vadovauju centrui – tai daugiau nei metai laiko – nė vienas darbuotojas iš tos profsąjungos ir iš tų darbuotojų, kurie palaikė buvusį centro direktorių Adą Jakubauską, nebuvo atleistas iš darbo ir nė vienam nebuvo taikyta drausminė nuobauda. Taigi kalbėti, kad nauja Centro vadovybė vykdo terorą ar psichologinį spaudimą ir mobingą kitaip galvojančių darbuotojų atžvilgiu, nėra teisinga“, – teigė A. Bubnys.

A. Bubnys pabrėžia, kad nuo jo paskyrimo generaliniu direktoriumi struktūrinių pokyčių LGGRTC neįvyko.

„Iki paskiriant mane generaliniu direktoriumi, galbūt, jie jautėsi nesaugiai, nes jie palaikė generalinį direktorių ir galvojo, kad atėjęs naujas vadovas pradės žmonėms kapoti galvas arba pradės vykdyti didelius struktūrinius pertvarkymus, dėl ko buvę buvusio centro vadovo šalininkai bus atleisti iš darbo. Struktūrinių pokyčių kol kas neįvyko“, – sakė jis.

Be to, parlamentarams nuogąstaujant esą LGGRTC generalinis direktorius neatsakė į nei vieną Seimo narių parengtą klausimą, jis paragino atskirai susitikti su Centro vadovybę ir išklausyti jų poziciją.

„Jeigu Seimo frakcijos norės atskirai susitikti su Centro vadovybe ir išklausyti mūsų poziciją, mes pasirengę tai padaryti“, – teigė jis.

ELTA primena, kad į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją kreipėsi Lietuvos istorijos tyrimų ir atminties kultūros darbuotojų profesinės sąjungos (LITAK) atstovai, pareikšdami didelį susirūpinimą dėl sudėtingos darbinės situacijos LGGRTC ir dėl to kylančių grėsmių darbuotojų fizinei, moralinei ir socialinei gerovei bei sveikatai.

LITAK pabrėžė, kad LGGRTC vadovas esamas problemas visiškai ignoruoja ir jų nesprendžia, o priešingai, didele apimtimi prisideda prie tokios neigiamos darbinės aplinkos bei mobingo apraiškų LGGRTC.

Be to viena iš centro darbuotojų dėl mobingo kreipėsi į teismą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją