Šiaurės rytiniame Charkivo ruože dėl kontratakų pasistūmėjęs į pietus agresorius vėl geba haubicomis apšaudyti Charkivo miestą.

Siekdami išvystyti savo sėkmę, rusai toliau atakuoja Rubižnės – Staryj Saltivo ruože.

„Neatmestina, kad toks agresoriaus suaktyvėjimas susijęs su ukrainiečių pasirengimu operacijoms į pietryčius nuo Charkivo (Balaklija – Veselė – Kupianskas). Jei ir rengtos tokios operacijos, tikėtina, ukrainiečiai bus priversti jas stabdyti ir pabandyti atkurti iniciatyvą šiaurėje. Stebėsime, kaip klostytis įvykiai“, – rašo jie.

Iziume ukrainiečiai toliau ginasi Bohorodyčnės – Dolynos – Krasnopilės ruože. Pasak karybos žinovų, pavojingiausia padėtis Bohorodyčnėje, nes čia mūšiai vykta gyvenvietėje, neatmestina, kad okupantų žvalgybinės grupės geba ją apeiti ir vykdo operacijas užnugaryje.

Tuo pačiu, pasak jų, agresoriaus kontroliuojamas Sviatohirskas ir jų vienetai aplink Tetjanivką gali paremti ugnimi aplink Bohorodyčnę veikiančias savo pajėgas. Vis dėlto, anot ekspertų, agresorius per pastarąsias dienas beveik nepasistūmėjo.

„Tad su nedrąsiu optimizmu leisime sau pasakyti, jog orkų puolimas stringa“, – priduria jie.

Limane veikiančios agresoriaus pajėgos bando pasigerinti savo taktinę padėtį Staryj Karavane, tačiau tai tik lokalios operacijos. Slaviansko ir Siversko link okupantų manevriniai vienetai dar nepajudėjo, laukia Iziumo grupuotės rezultatų, abi pusės talžo viena kitą artilerija.

Ukrainiečiai ginasi vakarinėje Sjeverodonecko dalyje bei Borivskės – Voronovės – Metolkinės ruože. Agresorius vėl bandė pulti Toškivkos – Ustinivkos ruože, tačiau rezultatų nepasiekė.

Pasak jų, kelias Bachmutas – Lisičianskas toliau neperkirstas. Trečiadienį agresorius vėl bandė pulti Berestovę, tačiau patyrė didelių nuostolių ir buvo priverstas atsitraukti.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, ukrainiečiai sustabdė rusų puolimą prie Mykolajivkos. Šiame ruože agresoriaus veiksmai vis labiau primena desperaciją, jų puolimas įstrigęs.

Zolotės „kišenė“ ir toliau stipriai atakuojama iš vakarų ir rytų. Ypač dideles pastangas agresorius sutelkė šturmuodamas Vrubivką.

„Neatmestina, kad taip jis siekia ne tik pradėti Zolotės „kišenės“ apsupimą, bet ir paremti savo pajėgas, puolančias šalia esančią Mykolajivką. Jeigu orkai kirs liniją Mykolajivka – Vrubivka – Hirskė, Zolote „kišenės“ apsupimas bus mažiausia problema. Kils tiesioginė grėsmė visos Lisičiansko – Sjeverodonecko grupuotės apsupimui“, – mano jie.

Pasak ekspertų, ukrainiečiai atmušė rusų puolimą Velyka Novosylkos ruože.

Tikėtina, kad po antradienį įvykusio ukrainiečių stuktelėjimo prie Vuhledaro, agresorius bando užkirsti kelią gynėjų panašioms pastangoms ir siekia diktuoti mūšio ritmą. Bendrai vertinant, sektoriuje dominuoja žvalgyba, artilerija ir lokalūs susidūrimai.

Pietų kryptyje, anot ekspertų – kaip ir Zaporižėje, dominuoja karo dievas – artilerija.

„Pasirodė informacija, kad ukrainiečiai dar pasistūmėjo Chersono link, esą iki miesto liko 10 km, tačiau kol kas šios informacijos iš nepriklausomų šaltinių patvirtinti negalime“, – teigia jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją