Nuo praėjusios savaitės Seimo valdantieji ir opozicija dirba skirtingose salėje, stringa komitetų darbas – opozicija nevaikšto į posėdžius, o šį antradienį nepritarus Seimo posėdžio darbotvarkei jis net neįvyko. Opozicijos atstovai pateikė reikalavimus valdantiesiems, pradėjo veikti Dialogo grupė.

S. Malinauskas Žinių radijo laidoje stebėjosi, jog karo Ukrainoje kontekste Seimas – kaip vaikų darželis.

„Mes turime greta vykstantį karą, mes turime artėjančią krizę. Ir turime visiškai vaikų darželį, kuris nesikeičia. Ir jis yra iš abiejų pusių. Nes mes turime Seimo pirmininkę ir premjerę, kurios tiesiog nemato akivaizdžių problemų – pažeidžiamos opozicijos teisės.

Ir opozicija, kuri pasirenka patį lengviausią būdą – pabėgti nuo atsakomybės, vietoje dialogo paieškos trenkia durimis ir dabar mėgaujasi kameromis ir atrodo apgailėtinai. Tada galvoji, kad jie yra profesionalai. Ir valstybėje yra labai daug bėdų“, – Žinių radijo laidoje apie paskutinių savaičių Seimo darbą sakė S. Malinauskas.

Prasidėjus Rusijos sukeltam karui Ukrainoje, viešojoje erdvėje pasirodė į sąrašas pavardžių, kuriuos, Ukrainos valdžiai kritus, okupacinės pajėgos turėjo pašalinti.

Tinklaraštininko S. Malinausko nuomone, toks sąrašas galėtų būti ir Lietuvoje.

„Atsimenu, kad kai Ukraina buvo puolama, buvo pasirodžiusi informacija apie sąrašus žmonių, kuriuos rusų orkai turėtų labai greitai sunaikinti, jeigu būtų pasitraukusi valdžia. Kažkodėl neabejoju, kad ir Lietuvoje kažkas tokius sąrašus stalčiuje yra pasidėjęs ir ištrauks, jeigu prireiks“, – tikino jis.

Jis Žinių radijo laidoje „Persona grata“ stebėjosi, kodėl kai kuriems vis dar leidžiama atvirai veikti prieš Lietuvą.

„Aš nei kiek neabejoju, kad Lietuvoje yra daug aktyviai veikiančių žmonių, kurie visiškai atvirai veikia prieš valstybę. Nežinau, kodėl nėra pradedami tyrimai pagal Baudžiamojo kodekso 118 straipsnį – veikimas prieš valstybę, kitos valstybės naudai.

Ir kitas dalykas – man atrodo, kad stiprios valstybės požymis, gal gali gintis nuo įvairios agresijos, ir tai nebūtinai yra atskrendanti raketa arba važiuojantis tankas. Tai man labai keista, mes gyvename vakaruose, tie žmonės naudojasi vakarų demokratijų privalumais – visos garantuojamos teisės, žodžio laisvė ir taip toliau“

S. Malinauskas stebėjosi, jog diktatūras, kuriose opozicijos atstovai sėdi kalėjimuose, yra šlovinamos.