Trečiadienį opozicijos boikotas tęsėsi – dirbti negalėjo 8 iš 16 Seimo komitetų.

„Valstiečių“ frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė LRT radijui aiškino, kad galimybė, jog keisis koalicija, egzistuoja. Jei įvykiai pakryptų tokia linkme, premjeru, anot jos, nuo LVŽS būtų siūlomas Aurelijus Veryga.

Po trečiadienio pavakarę vykusio susitikimo A. Norkienė sakė, kad šį kartą pokalbis su valdančiaisiais buvo tikrai konstruktyvus.

„Tiek mes pasiruošę namų darbus, tiek ir dauguma tikrai atėjo aptarę situaciją ir, manau, jau įvertinę, kokioje situacijoje mes gyvename čia Seime“, – žurnalistams sakė ji. Pasak „valstiečių“ atstovės, sutarta tiek, kad ketvirtadienį ir vėl vyks dialogo grupės susitikimas.

Paklausta, ar to konstruktyvumo jau pakanka, kad opozicija grįžtų į Seimo posėdžių salę, socialdemokratė Orinta Leiputė aiškino, kad šiuo metu vyksta procesas – opozicija išgirdo valdančiųjų nuomonę, valdantieji įvertino opozicijos nuomonę.

„Toliau tęsiasi diskusijos atskirai – jie savo frakcijose, mes savo frakcijose, ir rytoj turėsime tolimesnius atsakymus“, – kalbėjo ji.

Pokalbis buvo panašus į dialogą

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Linas Kukuraitis sakė, kad kalbėtasi apie opozicijos siūlymus kaip suvaldyti infliaciją, tačiau detalių jis pateikti nenorėjo.

„Pateikėme siūlymą iš savo pusės, gavome kvietimą iš valdančiųjų, premjerės pasirengimą dirbti su opozicinėmis frakcijomis dėl antiinfliacinio paketo artėjant rudeniui. Tai reiškia, kad per vasarą galime suformuluoti bendrus siūlymus“, – teigė jis.

Opozicija, anot jo, turi konkrečių pasiūlymų ir šiai sesijai, tačiau konkrečiau jų komentuoti nenori, nes dėl to nėra sulaukta valdančiųjų atsakymo.

Pasak politiko, paskelbę visus savo siūlymus opozicijos atstovai tik dar labiau įaudrintų visuomenę.

„Rytoj mes daugiau mažiau žinosime, kaip vyksta procesas. Tikimės, kad jis vyks sklandžiai ir mes jau kitą savaitę galėsime dirbti kartu“, – sakė L. Kukuraitis.

Anot Darbo partijos laikinojo pirmininko Viktoro Fiodorovo, pokalbis jau buvo panašus į dialogą. Lietuvos regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus pasakojo, kad valdantiesiems buvo pateikti keturi siūlymai ir gauti du valdančiųjų atsakymai.

„Rytoj po prezidento metinio pranešimo mes susitiksime ir toliau tęsime diskusijas, kas nulems mūsų dalyvavimą arba darbą toliau. Konkrečiai šiandien neįvardinsime, bet tai tikrai liečia žmones, tie momentai, kurie turbūt daug nekainuotų biudžetui, bet atlieptų žmonių lūkesčius, jie yra, pakentėkime iki rytojaus“, – apie opozicijos antiinfliacinius siūlymus kalbėjo jis.

J. Pinskus taip pat pažymėjo, kad dialogas su valdančiaisiais jau prasidėjo, jis vylėsi, kad pokalbiai neužtruks ir darbas Seime normalizuosis.

Tonas jau geresnis

V.Čmilytė-Nielsen po susitikimo aiškino, kad dialogas prasidėjo trečiadienį, tačiau po to, deja, buvo sugriautas Seimo posėdis.

„Bet šiandien tikrai turėjome, mano galva, konstruktyvų pokalbį ir jį tęsime“, – sakė ji. Seimo pirmininkės teigimu, dialogo grupės veikla pasiteisina. Paklausta apie antiinfliacinį planą ji teigė nenorinti užbėgti įvykiams už akių, pirma reikia aptarti pasiūlymus valdančiojoje koalicijoje.

„Grįšime su atsakymais“, – sakė ji.

Seimo pirmininkė taip pat nenorėjo konkretizuoti opozicijos antiinfliacinių siūlymų.

„Dialogas vyksta, o tonas, manau, tikrai yra geresnis, nei pirmosiomis dienomis“, – pridūrė parlamento pirmininkė.

Ji realia pavadino galimybę opozicijai jau kitą savaitę grįžti į Seimo posėdžių salę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)