Jeigu opozicijos nuomonė nepasikeis, antradienį ji visą dieną posėdžiaus šioje salėje, nes iš ryto čia vyks iškilmingas Gedulo ir vilties dienos minėjimas, kuriame opozicinės frakcijos žada dalyvauti.

Iškilmingame minėjime kalbės Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, tremtyje gimęs Jonas Milerius, lituanistė, tremtinės Dalios Grinkevičiūtės kūrybos į vokiečių kalbą vertėja Vytenė Saunoriūtė Muschick, istorikė, į Lietuvą su dviem mažamečiais vaikais prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje atvykusi Tetiana Boriak, Lietuvos kariuomenės karininkas, tremtinio sūnus, 2008 metų „Misija Sibiras“ dalyvis Alminas Sinevičius.

Ar po iškilmingo minėjimo visi parlamentarai keliaus į įprastą darbinę plenarinių posėdžių salę, nėra iki galo aišku. Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas nėra kategoriškas, nes tai priklausys, anot jo, nuo frakcijos sprendimo ir Dialogo grupės pasiektų rezultatų.

„Turi būti frakcijos priimtas sprendimas. Iš kitos pusės nemaža dalimi priklausys ir nuo Dialogo grupės, kuri kalbės su Seimo pirmininke. Nuo to priklausys, ar toliau vyks bendras Seimo darbas ar bus darbas atskirai.

Kol kas kategoriškai nesakome, kad posėdžiausime atskirai. Gali būti, kad visos opozicinės frakcijos kartu su Seimo pirmininke priimsime bendrą sutarimą dėl kai kurių dalykų ir dirbame toliau kartu“, - sakė politikas.

Tačiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė sako, kad antradienį Seimo opozicija toliau planuoja posėdžiauti atskirai Kovo 11-osios salėje.
„Dėl antradienio pokyčių kaip ir nėra. Opozicinės frakcijos buvome nutarę, kad darome atskirą posėdį nuo 14 val. Kovo 11-osios salėje. (...) Nebent būtų taip viskas apsivertę ir pamatysime tokius sprendimus įtrauktus į darbotvarkę, kad ir opozicija būtų nustebusi“,- svarstė ji.

Parlamentarė teigiamai įvertino Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pastangas siekti dialogo.

Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas sako, kad antradienį opozicijos darbo planas lieka toks pats: „dalyvausime iškilmingame posėdyje, vėliau posėdžiausime atskirai, lauksime pirmojo Dialogo grupės posėdžio“.

V. Fiodorovo vertinimu, Seimo pirmininkė deda didžiules pastangas ir šansų susitarti yra.

„Jeigu matysime, kad viskas juda, tai mes nesame tie žmonės, kurie protestuotų vardan protesto. Mes norime, kad Seime vėl būtų galima normaliai kalbėti, diskutuoti, dirbti“,- sakė V. Fiodorovas.

Kolegoms Seimo nariams adresuotame laiške Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen žadėjo nuolat bendrauti su visų frakcijų atstovais. Sau ir visiems kolegoms ji palinkėjo išmintingų sprendimų.