Rusijos užsienio reikalų ministras Turkijoje derėdamasis dėl Ukrainos uostų atblokavimo reikalavo mainais atšaukti sankcijas, kurios yra taikomos jo šaliai. Turkija teigia, kad toks Maskvos reikalavimas yra teisėtas. Mykolo Romerio universtiteto (MRU) politologas Alvydas Medalinskas „Delfi TV“ laidoje „Iš esmės“ svarstė, kaip paaiškinti tokį Turkijos pareiškimą.

„Jeigu Turkija turi kokių nors bendrų interesų su Rusija, tokiu atveju Turkijos pareiškimai gali būti pakankamai artimi Rusijai. Jeigu Turkija turi konfliktinių ar potencialių konfliktinių situacijų su Rusija, taip kaip yra Sirijoje ar Libijoje, ar buvo Kalnų Karabacho atveju, tada pozicijos gali išsiskirti. Lygiai taip pat, jeigu Turkija turi interesų perduoti, parduoti „Bayraktarus“, vėlgi šiuo atveju [ji] gali reikšti palankią Ukrainai poziciją“, – sakė jis.

„Šitą pareiškimą išgirdus man kyla dar daugiau klaustukų dėl visos šitos tarpininkavimo operacijos, išvežant grūdus iš Odesos uosto, ypač turint omenyje momentą apie akvatorijos išminavimą ties Odesa. Ar galima iš tikrųjų tada Turkija pasitikėti, kad ji būtų tas garantas, kuris, jei Rusija darys provokacijas, stos Ukrainos pusėn?“ – klausė A. Medalinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)