„Vienas iš reikalavimų turėtų būti žemės ūkio ministro atstatydinimas. (...) Antras dalykas, išbraukti iš šios sesijos darbotvarkės visuomenę skaldančius projektus. Turime pereiti sąrašą ir pažiūrėti, bet pirmieji, kurie ateina į galvą, tai Civilinės sąjungos, profesoriaus Landsbergio pavertimas Lietuvos Respublikos prezidentu (...), narkotikų dekriminalizavimas. Mes grįžtumėme dirbti birželį į Seimo salę jei šie projektai būtų išbraukti“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo G. Surplys.

Taip pat LVŽS atstovas paragino artimiausiu metu, pasitelkiant opozicijos susitelkimą, išsirinkti opozicijos lyderį.

„Paskutinis siūlymas, tai pasinaudoti šia susitelkimo proga ir išeiti iš artimiausių kitų mūsų susitikimų su opozicijos lyderiu“, – paragino G. Surplys bei pridūrė, kad šis boikotas yra siekis parodyti, kad opozicija siekia atstovauti Lietuvos žmonių interesus, tačiau to padaryti, anot jo, neleidžia valdantieji.

„Noriu pasakyti, kad šis išėjimas yra protestas ne dėl darbo sąlygų, bet dėl Lietuvos žmonių, kuriems mes atstovaujame. Daugiau nei pusė Lietuvos žmonių jaučiasi negirdimi ir šitas protestas bus ženklas jiems, kad mes tikrai norime dirbti ir atstovauti jų interesams, bet valdančioji dauguma mums neleidžia“, – pridūrė jis.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis taip pat piktinasi, kad, anot jo, opozicija yra nuolat žeminama bei nuogąstauja, kad įtampos tarp valdančiųjų ir juos oponuojančių atstovų kyla Rusijos sukelto karo Ukrainoje kontekste.

„Vyksta valdančiųjų bangavimas, visą laiką noras pažeminti opoziciją, parodyti vietą. Jau buvo ne vienas mūsų toks panašus išėjimas, įtampos per tuos du metus ir tai yra bloga tendencija. Kalbant apie tai, kas vyksta pasaulyje, kai bandoma svarstyti rezoliuciją paremiant valstybę, kovojančią už savo laisvę, nepriklausomybę prieš totalitarinį režimą, bet nuo to ir prasideda totalitariniai režimai, kai yra ignoruojama opozicija“, – komentavo S. Skvernelis.

ELTA primena, kad ketvirtadienio Seimo posėdis prasidėjo chaotiškai.

Prieš prasidedant rytiniam posėdžiui socialdemokratas Julius Sabatauskas žurnalistams pranešė esą visi opozicijai priklausantys vicepirmininkai yra pašalinti iš birželio mėnesio parlamento posėdžių vedimo grafikų. Ir nors J. Razma dėl sprendimo vicepirmininkų atžvilgiu atsiprašė, opozicija nusprendė apleisti Seimo posėdžių salę. Posėdžiauti jie nutarė atskirai, Kovo 11-osios salėje.

Nesutarimai tarp valdančiųjų ir opozicijos įsiplieskė dar trečiadienį, kai Seimo daugumai oponuojančios partijos boikotavo nenumatytą posėdį. Šiame posėdyje balsuota dėl žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko interpeliacijos. Opozicija šį posėdį boikotavo, nes tikėjosi, kad dėl ministro patraukimo galės balsuoti ketvirtadienį.

Visgi valdantieji šiam balsavimui sušaukė nenumatytą posėdį trečiadienį.