„NEELINIS MINISTRAS NAVICKAS išgyveno antrąją interpeliaciją. Anoje kadencijoje jį dėl NETVARKOS Aplinkos srityje puolė Konservatoriai (ir opozicija), išgelbėjo Valstiečiai (ir koalicija), o šioje kadencijoje jį dėl NETVARKOS Žemės ūkio srityje puolė Valstiečiai (ir visa opozicija), o išsaugojo Konservatoriai (ir koalicija), sušaukę visiškai neplanuotą NEEILINĮ posėdį. NETVARKOS NYKŠTUKO klausimas: SPĖKITE, kokia interpeliacija laukia kitą kadenciją?.. :) Taip veikia demokratija be garbės kodekso, – kas turi aritmetinę daugumą, to ir buldozerinė valdžia“, – feisbuke antradienį rašė G. Surplys.

Jo teigimu, valdantiesiems tai gali kainuoti per daug, jei opozicija boikotuos svarbiausius balsavimus ir Seimas birželį tiesiog bus neveiksnus.

„Tokia neeilinių pasityčiojimo ir bereikalingo galios demonstravimo posėdžių praktika iš tiesų kelia klausimų, ar verta pasitikėti tokia NAKTINE valdžia ir su ja bendradarbiauti. Juk NEELINĮ ministrą turbūt buvo galima išsaugoti tiesiog džentelmeniškai susirinkus į kitą eilinį posėdį... Arba džentelmeniškai neišsaugoti, jeigu net koalicijos nariai juo viešai nepasitiki“, – komentavo šešėlinės „valstiečių“ vyriausybės užsienio reikalų ministras.

„Lietuvos žemės ūkiui ir toliau vadovaus žmogus, A. siekiantis mažinti žemės ūkio produkcijos kiekį, B. neimantis į plaučius, kad mažėja ūkių skaičius, C. nuimantis paramą ne žemės ūkio veikloms kaime (21 amžiuje, Karlai! Geriausią interneto pasiekiamumą turinčioje Lietuvoje!), D. kryptingai apipjaustantis ministerijos pavaldume esančias įstaigas (įskaitant ir Nacionalinę žemės tarnybą) ir... svarbiausia... E. sukuriantis patariamąją ūkininkų ir mokslininkų kolegiją tik PRAĖJUS METAMS nuo kadencijos pradžios, nes iki tol nematė reikalo. Tikiuosi, kad jis bent jau laikysis Seimo salėje duoto pažado kviesti šią kolegiją nors kartą per mėnesį“, – rašė G. Surplys.

Jis savo įraše iš karto atsakė ir visiems, kurie galėtų bandyti G. Surpliui priminti, jog šis ir pats buvo žemės ūkio ministru.

„Dėl manęs ūkininkų protestų nebuvo ir interpeliacijų rengti nereikėjo. Ministras pasikeitė džentelmenišku būdu. O ir ŽŪM srityje dirbančių įstaigų ir specialistų pakeliui į Kauną būtų nubyrėję daug mažiau, nei liks po šios NEEILINĖS kadencijos. Ačiū“, – pridūrė parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)