Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtina nieko neteisingo valdančiųjų sprendimuose nematanti. Priešingai, jos teigimu, nedera vilkinti interpeliacijos ministrui klausimo. O tokių intencijų, pažymi parlamento vadovė, trečiadienio rytą neeilinį posėdį boikotavusi opozicija veikiausiai turėjo.

„Vakar vakare Seimo darbotvarkėje buvo interpeliacija ir visa procedūra. Nežaidėme su jokiomis pusvalandžio pertraukomis.

Deja, bet vienos iš opozicinių frakcijų atstovas atsistojo prie mikrofono ir pasakė, kad trūksta vieno žmogaus, todėl ima pertrauką iki kito posėdžio. Tiesiog tokiu būdu – procedūriniu būdu – visą procesą mėgino vilkinti. Mes puikiai suprantame, kad ministro, pakabinto tarp dangaus ir žemės, laikyti ilgą laiką yra nekorektiška. Tai buvo, mano galva, pasiūlytas visiškai racionalus sprendimas“, – žurnalistams po posėdžio Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Be to, jos teigimu, ankstyvas trečiadienio rytas tokiam posėdžiui yra labai tinkamas, nes būtent šią dieną parlamentarai dirba Seimo komitetuose.

„Seimo nariai Seimo rūmuose yra ir ateiti iki posėdžių salės nėra taip sudėtinga. Manau, kad viskas buvo padaryta korektiškai, o opozicija pasirinko nedalyvauti“, – sakė politikė ir užsiminė, kad dar pasikalbės su opozicijos atstovais apie jų sprendimą boikotuoti nenumatytą posėdį.

I. Šimonytė: galimybių bendradarbiauti su ministru oponentai nemato, nes nenori matyti

Pernelyg situacijos nesureikšmino ir premjerė Ingrida Šimonytė. Kartu ji sureagavo ir į oponentų priekaištus interpeliacijos procesą atlaikiusiam ministrui K. Navickui. Jos teigimu, oponentai galimybių toliau bendradarbiauti su ministru nemato, nes nenori matyti.

„Kai nenori matyt,i tai ir nematai. Bet jeigu norėtų matyti – tai turbūt, kad matytų“, – sakė I. Šimonytė.

V. Fiodorovas: posėdis trečiadienį surengtas visiškai „iš išskaičiavimo“

Vienos iš trečiadienio posėdyje nedalyvavusių opozicijos frakcijų – Darbo partijos frakcijos – seniūnas Viktoras Fiodorovas aiškino, kad nenumatytas posėdis trečiadienį skubotai organizuotas „iš išskaičiavimo“, matant, kad opozicija neturės pakankamai balsų patvirtinti interpeliaciją.

„Šiandien valdančiųjų suorganizuotas posėdis yra visiškai iš išskaičiavimo. Matyt, matė, kad šiandien opozicija turės keliais balsais mažiau nei galėtumėme turėti ketvirtadienį, todėl suorganizuotas tokia skuba. Galėjo klausimas būti svarstomas ketvirtadienį ir viskas būtų įvykę tvarkingai“, – žurnalistams argumentavo V. Fiodorovas.

Politikas teigė besiviliąs, kad po jam pademonstruoto nepasitikėjimo K. Navickas atkreips dėmesį į parlamentarų pastabas dėl nepadarytų darbų ir „šiek tiek pasistengs, nes stengtis žemės ūkiui tikrai yra kur“.

Seime trečiadienį sušauktas nenumatytas posėdis, kuriame vien valdančiųjų balsais pritarta žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko atsakymams į jo interpeliacijos klausimus ir ji buvo atmesta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją