Sekmadienį VSAT pareigūnai neįleido 4 migrantų, bandžiusių patekti į Lietuvą draudžiamose vietose. Šeštadienį ir penktadienį mėginimų nelegaliai patekti į šalį nebuvo. Ketvirtadienį pasieniečiai apgręžė 19 užsieniečių, o trečiadienio para buvo rami, neteisėtų migrantų bandymų brautis iš rytų nefiksuota.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pirmadienį šiam VSAT padaliniui priklausančios Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės ribose patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį vienatūrį „Dogde Grand Caravan“. Jį vairavęs Ukrainos pilietis vežė 8 asmenis be dokumentų. Pirminiais duomenimis, tai – Afganistano piliečiai. Vairuotojas po apklausos uždarytas į areštinę, o automobilio keleiviai laikinai apgyvendinti viename iš VSAT objektų. Nustatinėjama, kaip jie pateko į Lietuvą.

Profesionaliai migrantų krizės metu veikiantys bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelnę pasieniečiai iš viso šiemet neįsileido 1871 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusio patekti perėjūno. Susiruošusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2633. Neįleistųjų į Lenkiją skaičius yra 5237 (be pirmadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją