Gintarė LNK rodo betoninius laiptus, į kuriuos, anot jos, keturmetis sūnus trenkėsi. Apie patirtą traumą, anot jos, auklėtoja pranešė praėjus valandai.

„Aš paklausiau, ar labai vaikas prasikirto, ji paminėjo, kad nelabai, čia tik lūpytė, nieko tokio“, – LNK pasakojo keturmečio mama Gintarė.

Auklėtoja esą sakiusi, kad vaikas gali likti pietų miego ir atsiuntė jo nuotrauką.

„Pamačiau, kad vaiko būklė tikrai yra kritinė, visa burna kraujų pilna“, – sakė Gintarė.

Išsigandusi mama taip atrodančio vaiko darželyje nenorėjo palikti nė minutei.

„Atvykus į darželį, vaikas visas drebėjo, buvo šoko būsenoje. Greičiau išsivedžiau vaiką iš grupės ir lauke pamačiau, kad vaikui ne tik lūpa prakirsta, bet vaikas yra be viršutinių dantų. Paskambinau auklėtojai ir jos paklausiau: „Ar jūs matėte, kad vaikas yra be dantų?“. Ji atsakė: „Ką? Tikrai? Ne, nemačiau, o, viešpatie“, – pasakojo Gintarė.

Mama įsitikinusi, kad auklėtoja apie traumą nebuvo pranešusi darželio vadovybei.

„Pasakė, kad vaiką nuvedė į grupę, apiprausė ūkiniu muilu veidelį ir viskas“, – sakė keturmečio mama.

Tėvai iškvietė greitąją, vėliau sūnų vežė į privačią odontologijos kliniką, o ši patarė vykti tiesiai į Kauno klinikas. Štai jų išvados:

„Išmuštas 52 dantis, 51 šiek tiek paslankus, 61 išmuštas, 62 sulindęs į dėsnas“, – išvadas perskaitė Gintarė.

Asociatyvioji nuotr.

Tėvas darželio administracijos paprašė parodyti kameros, filmuojančios kiemą, kur įvyko incidentas, įrašą, ir pamatė tai, ko nesitikėjo pamatyti.

„Vyras pastebėjo, kad auklėtoja mostelėjo vaikui per ranką“, – sakė vaiko mama.

Keturmetis, anot jos, susigūžė, susikišo rankas į kišenes ir, besitraukdamas nuo auklėtojos, griuvo bei trenkėsi į betoninius laiptus.

„Galimai vaikas bėgo nuo auklėtojos, kad auklėtoja gal daugiau netrenktų per ranką ar jo nepastumtų. Kodėl ji trenkė vaikui, žinant, kad vaikas yra jautresnis bei uždaresnis?“, – svarstė Gintarė.

Smurtu kaltinama auklėtoja nuo darbo nenušalinta, tačiau, anot darželio administracijos, išėjo iš anksto suplanuotų atostogų.

Pavaduotoja tikina, kad auklėtoja prieš vaiką nesmurtavo.

„Aš noriu atsakingai, tikrai labai atsakingai pasakyti, kad mūsų įstaigoje niekada nebuvo jokio smurto atvejo prieš vaikus. Mūsų visi mokytojai yra kompetentingi, myli vaikus ir atiduoda visas jėgas vaikų ugdymui. Man, žinokit, labai skaudu, kai yra neteisingai interpretuojami faktai“, – LNK komentavo Alytaus darželio-lopšelio „Girinukas“ direktoriaus pavaduotoja Daiva Markovienė.

Mama sako, kad sūnus dabar turi valgyti trintą maistą, bet ir jo bijo.

„Prie maisto atėjęs vaikas tiesiog pasiima šaukštą ir verkia – bijo net dėti šaukštą į burną, nes bijo paliesti su šaukštu savi žaizdą. Prie stalo verkiame visi: ir aš, ir vyras, ir kiti vaikai“, – LNK pasakojo Gintarė.

Jos teigimu, kol dirbs auklėtoja, į šį darželį savo vaikų neleis. Įvykiu domisi policija.

„Aplinkybių patikslinimas Alytaus rajono vyriausiame komisariate pradėtas dėl fizinio skausmo sukėlimo“, – LNK patvirtino policijos atstovė.

Savo tyrimą pradėjo ir darželis, nors jo direktorė įsitikinusi, kad darželio auklėtoja vaiko neskriaudė.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: