Šalies vadovas su šiųmečio Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo nugalėtojais ir dalyviais diskutavo apie inovacijų reikšmę aplinkosaugoje bei poreikį didinti dėmesį ekologijos temoms mokslo programose.

„Džiaugiuosi savivaldybių ir moksleivių įsitraukimu į žaliąsias iniciatyvas. Jaunųjų mokslininkų tyrimai ekologijos ir aplinkosaugos tema yra nepaprastai svarbūs siekiant šių žaliųjų tikslų, tad būtina ieškoti būdų, kaip šiuos tyrimus pritaikyti praktikoje, - šalies vadovą cituoja Prezidento komunikacijos grupė.

Prezidentas akcentavo, kad siekiant kurti žalią Lietuvą, svarbus visų įsitraukimas, o greitai besikeičiančiame pasaulyje inovacijos ir naujausios technologijos yra raktas atrasti būdus, kaip efektyviai kovoti su klimato kaita, išsaugoti ekosistemas ir vandens išteklius.

„Šiandien jūs savo pavyzdžiu rodote, kaip svarbu prisidėti prie aplinkosaugos problemų sprendimo. Esate tie žmonės, kurie lems rytojaus Lietuvą", - jauniesiems mokslininkams sakė šalies vadovas.

Prezidento teigimu, mokymo programose dar nėra skiriama pakankamai dėmesio ekologijos temoms, šią situaciją būtina keisti.

Šalies vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad moksleiviai kelionei į festivalį pasirinko saugų ir tvarų kelionės būdą - iš įvairių Lietuvos kampelių atvyko traukiniais. Šalies vadovo teigimu, tai - vienas iš pavyzdžių, kaip kiekvienas kasdienėje veikloje galime prisidėti prie Žalios Lietuvos kūrimo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją