Tokiai pozicijai nepritaria nei G. Landsbergis, nei Ukrainos karo žurnalistas Jurijus Butusovas, kuris teigė, jog ukrainiečiai niekada nepasiduos, o į Vakarų kalbas reaguoja kaip į anekdotą.

Apie tai, kad Ukraina turėtų nusileisti Rusijai, atiduoti dalį savo teritorijos kalbama vis garsiau, tokie pareiškimai sklinda iš vis įtakingesnių Vakarų lyderių. Ar tikrai karas Ukrainoje Vakarų fronte jau pralaimimas?

„Mes iš tikrųjų nežinome, kokia turėtų būti Ukrainos pergalė, kokia Rusijos vieta bus po karo, kaip toliau su Rusija bendrausime ir taip toliau. Lietuvoje turbūt greičiausiai sutiktume, kad su putiniška Rusija mes bendravimo nebematome. Tai – agresorė, pavojinga valstybė. Bet tokios pozicijos laikosi tikrai ne visos tiek NATO, tiek ES valstybės. Norėdamas įspėti, formuoti aiškią Lietuvos poziciją, kryptį, pasirinkau per partijos tarybos posėdį paskelbti pareiškimą“, – savo sprendimą taip viešai prabilti Delfi TV laidoje „Kaip pas žmones“ pagrindė G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)