„Turkija ir „Baykar“ gamintojas nusprendė PADOVANOTI Lietuvai moderniausios komplektacijos kovinį droną „Bayraktar TB2“ su visa optika ir būtinais dalykais“, – feisbuke parašė A. Tapinas.

Tai patvirtino ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Aš to nesitikėjau, bet „Bayraktaro“ istorija įgijo netikėtą posūkį. Turkija yra sužavėta Lietuvos žmonių noru padėti Ukrainai ir Turkija bei dronų gamintojas dovanoja Lietuvai moderniausios komplektacijos kovinį droną „Bayraktar TB2“, iki liepos mėn. mūsų „Bayraktaras“ bus paruoštas. Dėkojame Turkijai!“ – rašo ministras.

Pasak jo, žmonių suaukoti 1,5 mln. eurų bus pervesti Lietuvos krašto apsaugos ministerijai, už šias lėšas dronas bus visiškai apginkluotas.

Likusi suma – 4,4 mln. eurų – Turkijos pageidavimu turėtų būti skirti humanitarinei, gynybinei, logistinei ar atkuriamajai pagalbai Ukrainai, nurodė A. Tapinas.

„Turkai taip pat pažadėjo papuošti „Bayraktarą“ Lietuvos ir Ukrainos spalvomis ir jam suteiktu vardu.

„Laisvės TV“ taip pat perves 1,5 milijono eurų Krašto apsaugos ministerijai, už kuriuos „Bayraktaras“ bus gerai apginkluotas.

O likę pinigai – 4,4 milijono – Turkijos atstovų pageidavimu galėtų būti skirti humanitarinei ir kitokiai pagalbai Ukrainai“, – patvirtino ir ministras A. Anušauskas.

„Turkai taip pat pažadėjo papuošti „Bayraktarą“ Lietuvos ir Ukrainos spalvomis ir jam suteiktu vardu“, – sakė A. Tapinas.

„Laisvės TV“ 5,9 mln. eurų dronui pirkti praėjusią savaitę surinko per pusketvirtos dienos.

Ukraina daugiau nei tris mėnesius kovoja su į šalį įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis, tačiau susiduria su ginklų trūkumu ir ragina Vakarų šalis jų perduoti kuo daugiau.

KAM pasidalijo nuotrauka orlaivio, kurį Turkija nusprendė Lietuvai padovanoti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)