Itin paveiki V. Putino režimo propaganda ir galiausiai visuomenėje išsivystęs bejėgiškumo jausmas, kai žmonės suvokė, jog mitingais ir protesto akcijomis jau nieko nepakeisi. Taip į klausimą, kodėl Rusijai pradėjus karą su Ukrainą į protesto mitingus išėjo itin mažai žmonių sakė mūsų šalyje apsistojusi ir politinio prieglobsčio prašanti žurnalistė ir tinklaraštininkė iš Rusijos Ekaterina Orlova.

Profesorius Gintautas Mažeikis teigia, kad Rusija grįžta į „orveliškus“, visuotinio sekimo, totalios represijų baimės laikus.

„Kiekvienas kaimynas seka kitą kaimyną ir masiškai skundžia, o Rusijos saugumas mielai palaiko šią skundų politiką. Vos tik gaunamas skundas, iš karto atvažiuojama, taikomos įvairios priemonės, net ir suėmimas.

Tai sukuria masinės baimės aplinką, tokią, kokia ji buvo Sovietų sąjungoje 1937 – 1938 metais, kas vaizdžiai aprašoma A. Solženycino ir kitų autorių raštuose. Žmonės labai bijo. Jie bijo ką nors šnekėti, ką nors sakyti”, – apie Rusiją apėmusią baimės atmosferą sako VDU profesorius G. Mažeikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)